FENOMENALNI DESERT BOGATOG UKUSA KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI, A VANILA DAJE POSEBAN ŠMEK: Austrijska štrudla sa jabukama
SPECIFIČNA je po tome što se jabuke seku na kockice, dok sok od vanile daje draž celom desertu.

Foto Shutterstock
Sastojci:
Za testo:
* 300 g brašna
* 1 jaje + žumance
* 2 kašike ulja
* 125 ml mlake vode
* so
Za fil:
* 2 kg jabuka
* 50 g putera za prezle
* 150 g prezli
* 150 g putera
* 150 g šećera
* 200 g suvog grožđa
* 200 g seckanih oraha
* dve kašičice cimeta
* šećer u prahu za posipanje
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi pomešajte brašno, žumance, ulje, jaje, vodu i so, pa sjedinite viljuškom i zamesite testo.
Nekoliko minuta lupajte testo o sto, pa ga podelite na dva dela. Svaki deo premažite uljem pa pokrijte krpom i ostavite oko sat i po vremena.
Za to vreme propržite prezle na puteru. Operite, očistite jabuke od semenki pa ih sa korom secite na kockice. Prelijte ih sokom i rendanom limunovom koricom. Dodajte suvo grožđe, orahe, šećer, cimet. Sjedinite sve u fil.
Na radnoj površini razvucite testo oklagijom u tanku koru, pa ručno razvlačite krajeve, da kora bude što tanja. Premažite koru otopljenim puterom, pa pospite prezlama. Nanesite fil od jabuka na trećinu kore. Urolajte tanku i široku štrudlu.
U pleh obložen papirom za pečenje prebacite štrudle pa ih premažite otopljenim puterom i umućenim žumancem. Pecite štrudle sa jabukama pola sata, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu, secite i služite.
Prijatno!
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

"PUNjENI OPANCI": Specijalitet od paprika za nezaboravan i lagan ručak
07. 03. 2024. u 10:00

MESO ĆE BITI SOČNO, MEKANO I PREUKUSNO: Najbolja marinada na svetu
11. 03. 2024. u 17:00

SOČNIJA I MEKŠA: Tajna savršene baklave krije se u ovom premazu
12. 03. 2024. u 12:40

ŠLAG TORTA: Brza i ukusna torta bez pečenja, gotova za 20 minuta
06. 03. 2024. u 15:00

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)