KAKO DA PECIVO BUDE SVEŽE I SUTRADAN: Tajna je u tri sastojka
Mešanje testa nije baš najlakši posao, ali nije ni preterano zahtevan.

Foto: Privatna arhiva
Ako ispratite recept kako treba, sigurno će vam pecivo, hleb ili slatkiši ispasti odlično. Ipak, često se dešava da sutradan pecivo i nije preterano sveže, a kada kupite gotove proizvode oni obično duže traju. I za to postoje trikovi, a u nastavku teksta pročitajte kako da napravite pecivo koje će biti sveže i sutradan.
Ulje
Koristite ulje umesto putera. Puter i margarin čine pecivo mekšim, ali zbog ovih sastojaka ono nije dugo sveže. Zato je bolje da ih zamenite uljem kako biste osigurali svežinu.
Jogurt ili kefir
Umesto mleka koristite jogurt ili kefir i testo će biti mekše, a samim tim i pecivo. Takođe, biće sveže danima.
Ne preterujte sa jajima
Ne preterujte sa jajima. Jaja čine pecivo gustim. Ako želite da duže ostane mekano, ne dodajte više od jednog jajeta na 500 ml tečnosti.
(stvarukusa/mondo)
Preporučujemo

PREMINUO HALID BEŠLIĆ: Legendarni pevač umro u 71. godini
LEGENDA narodne muzike, Halid Bešlić, preminuo je u 71 godini, preneli su regionalni mediji.
07. 10. 2025. u 13:44

AJDE ANGELA, ŠTA JE OVO? Stoltenberg tvrdi: NATO bio na korak od raspada, Tramp brutalno odgovorio svima u Alijansi
AMERIČKI predsednik Donald Tramp umalo je raspustio NATO 2018, ali su ga evropski saveznici uspeli da ga ubede da će povećati vojnu potrošnju, piše u svojim memoarima bivši generalni sekretar bloka Jens Stoltenberg.
07. 10. 2025. u 06:45

CECA NEUTEŠNA: Halid je bio velika ljudina, nikad nisam čula nešto loše o njemu
PEVAČ Halid Bešlić preminuo je u 72. godini, i rastužio svoje najbliže, obožavaoce, ali i kolege sa estrade.
07. 10. 2025. u 14:43
Komentari (0)