UOČI Uskrsa, koji slavimo u nedelju, tezge na pijacama i u prodavnicama krcate su jajima svih klasa i porekla.
Povezane vesti

MOĆ ČUVARKUĆE: Zašto se prošlogodišnja zakopava pod drvo? -kako tradicija nalaže
TAKO PRIRODA ide prirodi, a mi novim započinjeno novi godišnji krug..
15. 04. 2025. u 18:38

PRIRODNO DO NAJLEPŠIH BOJA: Četiri metode za farbanje crvenih jaja - Ispašće vam najbolja
Farbanje uskršnjih jaja jedan je od najlepših i najstarijih običaja u vezi sa Vaskrsom.
11. 04. 2025. u 10:00

ŠTA SVE TREBA DA SE NAĐE NA USKRŠNJOJ TRPEZI: Po starim običajima uz jaja, jagnjetina i ren imaju posebnu simboliku
Na Uskrs se u domovima pravoslavih vernika nakon višenedeljnog posta postavlja mrsna trpeza. Sprema se pečenica, najčešće prase ili jagnje, mesi se uskršnja pogača, a počasno mesto na stolu pripada jajima.
16. 04. 2025. u 08:30

USKRŠNJA JAJA SA OSLIKANOM GALAKSIJOM: Ovakav efekat se postiže sunđerom i temperama - pravo umetničko delo
Ove godine jaja ofarbajte na nesvakidašnji način.
08. 04. 2025. u 08:30

UMESTO FARBE, BELO VINO, ŠEĆER I PREHRAMBENE BOJE: Ovako spremljena jaja, biće ukras praznične trpeze za Vaskrs (VIDEO)
U susret Uskrsu donosimo vam najlepšu tehniku farbanja jaja.
06. 04. 2025. u 11:30
Najnovije iz rubrike

OSVEŽAVA, ZA SVEGA NEKOLIKO MINUTA: Smuti sa borovnicama
U letnjim mesecima, kada temperature rastu, organizmu najviše prijaju lagani, osvežavajući i hranljivi obroci.
06. 07. 2025. u 13:00

SVI ĆE TRAŽITI RECEPT: Jednostavna salata sa avokadom i povrćem
IDEALNA salata za svaki dan.
06. 07. 2025. u 11:00

ZA LJUBITELJE JAKIH UKUSA: Gurmanske knedle
Sa kobasicama su pa ih možete jesti umesto ručka ili večere, kalorične su dovoljno, a neverovatno aromatične i ukusne.
06. 07. 2025. u 09:00

KORAK PO KORAK: Najbolji recept za domaće lisnate kroasane (VIDEO)
Danas sa vama delimo jednostavan i proveren recept za kroasane koji se listaju, mirišu i tope u ustima.
06. 07. 2025. u 07:00

LIKER OD ARONIJE: Riznica zdravlja i gurmanski užitak
Aronija je prava riznica zdravlja, a u obliku likera postaje i gurmanski užitak. Donosimo vam brz i jednostavan recept za ovaj domaći napitak.
05. 07. 2025. u 15:00
Komentari (0)