TRIK KOJI UVEK "UPALI": Ispržite pirinač poput profesionalca
Jedna od najvažnijih stvari kod prženja pirinča je to da ga pre termičke obrade dobro operete tekućom, hladnom vodom, da biste sa njega uklonili skrob koji ga čini „lepljivim“.

Foto Shutterstock
Zatim ga ostavite jedan sat da se ocedi. Tek onda jako zagrejte ulje pa u njemu pržite pirinač, uz stalno mešanje, sve dok ne postane staklast i potpuno rastresit.
Možete mu, prilikom pripreme, dodati i malo limunovog soka, sirćeta ili belog vina, koji takođe potpomažu rastresitost. Kada pirinač postane providan, odnosno staklast, dodajte malo posoljene vode i krčajte ga još neko vreme na najmanjoj temperaturi, ili ga prebacite u pleh i zapecite u rerni 20-25 minuta.
Ako se odlučite za ovu drugu opciju, kada izvadite pirinač iz rerne pokrijte ga suvom krpom i ostavite tako da odstoji 10 minuta, pa tek onda poslužite.
Preporučujemo

JELO KOJE ĆETE UVEK PRAVITI: Piletina sa pavlakom i povrćem, zapečena u rerni
05. 07. 2024. u 10:10

ORIGINALNA, TRADICIONALNA ŽITO TORTA: Uz nju su odrasle sve generacije
03. 07. 2024. u 11:30

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)