DŽEM OD KAJSIJA SA LJUTIM PAPRIKAMA: Nova kombinacija slatko ljutog ukusa

Novosti online

29. 06. 2024. u 13:00

Pravo je vreme kada domaćice spremaju razne džemove, slatka i sokove, pa često i eksperimentišu sa receptima. Onda će im se dopasti i recept za džem od kajsija sa ljutim paprikama koji donosi neki novi ukus.

ЏЕМ ОД КАЈСИЈА СА ЉУТИМ ПАПРИКАМА: Нова комбинација слатко љутог укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 10-12 kajsija
  • 1 kg šećera
  • sok od jednog limuna
  • 3 ljute paprike

Priprema:

Pre svega pripremite i sterilišite tegle i poklopce u koje ćete sipati džem.

Kajsije operite, presecite ih i izvadite košticu iz njih, pa isecite na manje komade kako bi se brže skuvale. Stavite kajsije u šerpu i jednu šolju vode i šećerom, malo promešajte i ostavite da se kuva na laganoj temperaturi sve dok ne omekšaju i ne puste sok.

Potom sklonite šerpu sa ringle i uz pomoć blendera razbijte komade voća. Pažljivo ovo uradite pošto je smesa vruća i lako bi moglo da se desi da se isprskate. Potom vratite šerpu na ringlu i ponovo kuvajte sve do ključanja. Kada smesa proključa, ubacite seckane ljute paprike i promešajte sve dok se ne sjedini.

Kada džem bude gotov, ostavite na kratko da se prohladi pa onda sipajte u spremne tegle, ali nemojte puniti do vrha. Zatvorite poklopcem i ostavite da se ohladi pa ga skladištite na hladnom i tamnom mesto.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak