KREM OD LIMUNA: Osvežavajuća poslastica koja će vas oduševiti
Krem od limuna se brzo pravi, a kada se ohladi, izgleda poput sladoleda.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 3 limuna
- 100 g šećera
- 30 g kukuruznog skroba
- 250 ml slatke pavlake, rashlađene
Priprema:
Da biste napravili krem od limuna, iscedite sok iz sva tri limuna i sipajte u šerpu. Ubacite šećer i kukuruzni skrob i dobro promešajte. Kuvajte dok smesa ne postane gusta. Nakon toga smesu prebacite u staklenu činiju, prekrijte najlonskom folijom i ohladite u frižideru.
U drugu činiju sipajte rashlađenu slatku pavlaku i mutite mikserom dok se ne formira gusta masa. Izvadite smesu sa limunom iz frižidera i nju izmutite mikserom pa pomešajte sa umućenom slatkom pavlakom i mutite mikserom. Ubacite umućenu smesu u kesu za ukrašavanje i iscedite u male čaše. Ohladite u frižideru i servirajte.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

PITANjE JE DANA KADA ĆE OTVORENO DA UBIJAJU NA ULICI Vučić: Zemlja nam je u velikoj opasnosti, banda vlada ulicama! Pobedićemo ovo zlo zajedno
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji iz Palate Srbija posle četiri dana uzastopnog blokaderskog divljanja i napada na objekte, policiju i građane. Poručio je da je pitanje dana kada će blokaderi da otvoreno ubijaju na ulici, jer im je samo to preostalo. Rekao je da će se u narednim danima činiti da se država povukla, a onda će pokazati svu svoju odlučnost i iskoristiti sva sredstva na raspolaganju da se vrati poredak i mir u zemlju. Sa narodom i građanima zajedno, pobedićemo ovo zlo, poručio je Vučić.
17. 08. 2025. u 12:14 >> 12:44

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

RAZVOD ANI TEŠKO PAO: Jedna fotografija je dokaz koliko PATI
NEKADAŠNjA teniserka Ana Ivanović, uhvaćena je na plaži u opuštenom izdanju, ali ono što je svima zapalo za oko jeste izbor knjige koju je držala u rukama.
18. 08. 2025. u 07:20
Komentari (0)