TRIK KOJI ČINI ČUDA: Kako da se testenina ne slepi
Da se testenina ne bi slepila prilikom kuvanja ili nakon toga, pri pravljenju jela, morate znati nekoliko caka koje joj to neće dozvoliti.
Za početak, kuvajte je u velikoj šerpi sa tankim ivicama, i dovoljnoj količini vode u koju ćete je sipati tek pola minuta pošto provri. Tada dodajte i malo morske soli. Mada mnogi to preporučuju, ne stavljajte bilo koju vrstu ulja u vodu u kojoj se kuva testenina. Ulje neće pomoći testenini da se ne slepi, već će je učiniti masnom po površini, pa neće kako treba upiti sos kojim ćete je preliti.
Dok kuvate vašu omiljenu testeninu, često mešajte, naročito na početku, u prvih minut-dva, jer se tada najčešće slepljuje. Pripremajte testeninu onako kako piše na ambalaži, jer će se slepiti ako preterate sa kuvanjem. Nakon kuvanja nemojte je ispirati hladnom vodom, već je samo ocedite u cediljci. Sos pripremite dok se testenina kuva, da biste je, čim bude gotova, sastavili sa njim.
Tako će vaše omiljene špagete, taljatele, raviole, zadržati lep izgled, ali i ukus.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
BARON TORTA: Najlepši spoj kremastog čokoladnog fila i malina
20. 07. 2024. u 15:00
KAO OBLAK PUNOG MEKOG FILA: "Bela pahulja" - Omiljeni kolač Jovanke Broz
17. 07. 2024. u 12:00
RUSI IZVELI VELIKI NAPAD NA KIJEV: Ispaljeno 90 projektila, više od pet sati trajala vazdušna opasnost
ZBOG ruskih vazdušnih udara, istočni deo Ukrajine bio je u vazdušnoj opasnosti više od pet sati, saopštila je ukrajinska vojska, a Moskva je pokrenula nekoliko talasa napada na Kijev i druge gradove.
06. 10. 2024. u 11:09
ZASTRAŠUJUĆE UPOZORENjE ILONA MASKA ZA AMERIKU: Ako Tramp ne pobedi...
BIVŠI američki predsednik i republikanski predsednički kandidat Donald Tramp održao je miting u gradu Batleru u američkoj saveznoj državi Pensilvaniji, na mestu gde je 13. jula preživeo atentat.
06. 10. 2024. u 08:14
"U VAZDUHU SAM OSEĆAO NAPETOST I MRŽNjU": Kako je Bred Pit umalo dobio batine u Hrvatskoj
SLAVNI glumac Brad Pit privukao je pažnju Hrvata novim filmom u kojemu psuje na hrvatskom. Reč je o novoj komediji Wolfs u kojem glumi s hrvatskim glumcem Zlatkom Burićem, koji je nedavno proglašen najboljim evropskim glumcem.
06. 10. 2024. u 17:04
Komentari (0)