DA NE OSTANU LEPLJIVE: Evo kako se pravilno peru ruke posle ljuštenja tikvica
Ništa lepše od mladih tikvica. Ukusne su, lagane za varenje i pripremu, brzo se oljušte, ali…

Foto Shutterstock
Prilikom pranja i ljuštenja ovo povrće ispušta biljni sok od kog ruke ostaju lepljive, klizave, često i prekrivene zelenkastom skramom, i posle više pokušaja pranja sapunom.
Srećom postoji, na prvi pogled neobičan, ali delotvoran, način da ih odmah uspešno operete od dosadnog soka.
Potrebna vam je kašika putera, malo suncokretovog ulja i sode bikarbone, deterdžent za pranje sudova i papirni ubrus. Najpre utrljajte puter u šake, baš kao što biste kremu za ruke. Zatim ih obrišite ubrusom i operite ruke sapunom. Ukoliko je ostalo još tragova biljnog soka na njima, namažite ruke uljem, ostavite pet minuta da upije, uklonite višak ubrusom i operite ih deterdžentom za suđe.
Ako vam ova metoda zvuči suviše intenzivno, skinite „ostatke“ tikvica sodom bikarbonom. Pokvasite vodom ruke, pa ih energično istrljajte sodom i isperite mlakom vodom. Ponovite postupak ako je potrebno.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

TRAMP SPUSTIO CARINE I SRBIJI: Evo koliko sada iznose i kada odluka stupa na snagu
PREDSEDNIK SAD Donald Tramp izjavio je danas da će svim zemljama, uključujući i Srbiju, uvedene carine biti suspendovane, osim za Kinu, kojoj je tarife uvećao na 125 odsto.
09. 04. 2025. u 20:44

DRAMA NA GRADILIŠTU! JEDNA OSOBA ZAROBLjENA, TROJE PREŽIVELO: Građani pozvani da se evakuišu zbog dodatnog urušnjavanja (FOTO/VIDEO)
KAKO prenose lokalni mediji, pretpostavlja se da su dve osobe zarobljene nakon što se srušilo gradilište Šin Ansan, u Iljik-dongu, Gvanmjon-si, blizu južnokorejske prestonice.
11. 04. 2025. u 10:00 >> 10:12

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)