KAKO DA SPREMITE DOMAĆI SLADOLED OD DINJE: Brza priprema za ukusan letnji slatkiš
Pravo letnje osveženje koje rashladi u trenu, a uspeva svima.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 300 ml slatke pavlake
- 175 g šećera
- 1 zrela dinja srednje veličine
- sok od 1 limuna
Priprema:
Šećer i slatku pavlaku zagrejte u šerpi na tihoj vatri, pa mešajte dok se ne otopi i ne proključa. Onda sklonite sa vatre. Dinji skinite koru pa je očistite od semenki. Zatim je iseckajte na komadiće i izblendajte sa limunovim sokom. Dodajte smesu od slatke pavlake pa zajedno izblendajte. Preručite sladoled u posudu i ostavite u zamrzivaču preko noći, da se stegne.
(trpeza)
Preporučujemo

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

ISPOVEST RADNICE: "Kad biste ovo znali, nikad ne biste kročili na kruzer"
DRUŠTVENIM mrežama kruže viralni snimci u kojima osoba koja se predstavlja kao radnica na kruzeru deli detalje iz života na brodu. U jednom takvom videu podelila je niz fotki u kojima tvrdi da otkriva tajne života na kruzeru i tako šokirala mnoge.
05. 07. 2025. u 11:33
Komentari (0)