KAKO DA JE PRIPREMITE: Za savršen ukus domaće kafe
Verujemo da svako ima neki „svoj“ način na koji priprema domaću kafu, ali verujemo i da niko ne voli kada mu ona iskipi ili prilikom kuvanja dobije gorčiji ukus od željenog. A dešava se, i jedno i drugo.

Foto Shutterstock
Za prvo je rešenje jednostavno – uvek kuvajte u džezvi većoj od one koja vam je potrebna, pa ćete imati dovoljno vremena da odreagujete i sklonite je sa ringle kada počne pena da se podiže, prilikom samog početka ponovnog ključanja (prvi put kad voda provri sklonite džezvu sa vatre, stavite u nju željenu količinu kafe, promešajte, pa vratite na šporet da počne da se „diže“ pena).
Dakle, kipljenje smo rešili, sad još samo da se pozabavimo neželjenom gorčinom. Čim pena od kafe počne da se podiže odmah sklonite džezvu sa ringle. U suprotnom, kafa će ponovo proključati, po drugi put, i na taj način ostati bez velikog dela svojih eteričnih ulja, zbog čega će dobiti dodatnu gorčinu.

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

TO JE GLAVNI IZVOR PRIHODA: Evo čega Toni nije hteo da se odrekne nakon razvoda od Dragane
DRAGANA je ostala vlasnica televizije i dvorca u Beču.
03. 07. 2025. u 08:04
Komentari (0)