SPREMAJU SE BRZO I LAKO: Hrskave tikvice sa parmezanom, njihovom ukusu nećete moći da odolite
TIKVICE su mnogima omiljeno letnje povrće, pogotovo jer mogu da se pripreme na bezbroj načina, ali na ovaj još sigurno niste probali.

Foto Shutterstock
Zato pažljivo pročitajte recept i uživajte u čarima savršenog ukusa.
Potrebno je:
- 2 velike tikvice
- kašika maslinovog ulja
- malo suncokretovog ulja
- kašičica limunovog soka
- čen belog luka
- kašika mlevenog parmezana
- ravna kašika rendanog parmezana
- origano
- so
- biber
Priprema tikvica sa parmezanom:
Tikvice dobro operite, nemojte ih ljuštiti, već ih isecite po dužini, na dva dela, a zatim svaki od njih na četvrtine po širini. Na dno pleha za pečenje stavite aluminijumsku foliju i poprskajte je suncokretovim uljem. Poređajte tikvice na foliju i pospite ih solju i biberom.
U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje, sok od limuna, sitno seckani beli luk i origano, pa time prelijte tikvice. Zatim ih pospite parmezanom i pecite u zagrejanoj rerni na 250 stepeni, 15-20 minuta, ili dok ne budu zlatnosmeđe boje.
Preporučujemo

ČESTO ĆETE DA JE PRAVITE: Brzinska gibanica od kora za pitu, zalivenih kefirom
29. 08. 2024. u 07:00

BOLjA OD PROJE: Pita sa povrćem i mladim sirom, savršena za doručak, ili večeru
27. 08. 2024. u 07:00

TOPE SE U USTIMA: Kokos kocke koje se ne peku, obožavaće ih svi
05. 08. 2024. u 07:00

DOGOVORENO PRIMIRJE IRANA I IZRAELA: Tramp - Kraj rata; Bombe SAD nisu uništile nuklearna postrojenja? (FOTO/VIDEO)
RAT Izraela i Irana - 11. dan.
23. 06. 2025. u 08:17 >> 00:53

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

SLIKA IZ SRBIJE KOJA SLAMA SRCE: Tragičan razlog zašto roda 2 dana ne napušta zgarište - izgorelo 2 hektara žita
SVAKE godine, uprkos molbama i apelima, veliki broj ljudi pali strljiku i na taj način dolazi do požara u kojima stradaju tuđi usevi, ali nažalost i životi nevinih bića.
27. 06. 2025. u 16:50
Komentari (0)