DOMAĆI MLINCI: Za kore su vam potrebna samo četiri sastojka, savršeni su kao prilog uz pečeno meso
Naučite kako na jednostavan način pripremiti domaće mlince.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 500 g glatkog brašna
- 1 kašičica soli
- 200 ml mlake vode
- 2 jaja
Priprema:
Sve sastojke stavite u veliku posudu i umesite glatko testo. Zagrejte rernu na 220 stepeni zajedno sa plehom na kome ćete peći mlince. Ako ste u prilici, ispecite ih na šporetu na drva, onda su najbolji. Testo podeliti na 10 delova i svaki razvaljati na veličinu 30x30 cm. Peče se na obrnutoj strani tepsije. Mlinci treba da budu svetle boje sa tamnim mrljama. Gotove mlince stavite na krpu da se ohlade, a sa ostatkom ponovite postupak. Mlince isecite na komade željene veličine i prelijte ih vrelom vodom.
Začinite mašću od kuvanja i poslužite.
(index.hr)
Preporučujemo

HLEPČIĆI IZ TIGANjA: Testo mekano kao oblak, a ukus jedinstven
18. 07. 2024. u 16:39

GALETE SA SPANAĆEM I TIKVICAMA: Savršene su za doručak, večeru ili užinu
18. 09. 2024. u 13:00

TIRAMISU TORTA OD PALAČINKI: Spoj dva omiljena deserta u jedan
17. 09. 2024. u 17:15

ŠTRUDLA SA MAKOM OD GOTOVIH KORA: Klasik koji nikada ne dosadi
16. 09. 2024. u 15:59

VEŠTAK OTKRIO JEZIVE DETALjE O DEČAKU UBICI: Evo zašto je Kosta pucao na čuvara škole, nije ga potreslo saznanje koga je sve ubio
ZAKLjUČILI smo da je Kosta bio sposoban da upravlja svojim postupcima u vreme izvršenja zločina i da ta sposobnost nije bila bitno smanjena. Postoji jedna kratkotrajna ometenost, za period u učionici za koji on kaže da nema sećanja, ali on je sve radio po planu. To ukazuje da je on upravljao svojim postupcima.
05. 06. 2025. u 17:05

"OL STAR" SE MENjA IZ KORENA, Nikola Jokić će dobiti priliku da zablista kao nikada! (VIDEO)
NBA liga je donela odluku da iz korena promeni format "ol-star" meča, potvrdio je komesar lige Adam Silver.
04. 06. 2025. u 21:50

"SRAM VAS BILO" Na snimanju "Neretve" izbio skandal sa Brozom
BATU Živojinovića voleli su cela bivša Jugoslavija, čitava Kina pa i sam Josip Broz Tito.
06. 06. 2025. u 13:06
Komentari (0)