TIROSALATA: Veoma ukusan namaz koji možete jesti kao prilog uz ručak ili čak samo sa hlebom, a u grčkoj kuhinji se obožava
Ovo predjelo u Grčkoj možete naći pod mnogim imenima ― Tirosalata, Tirohtipiti, Tirokafteri, ali je to jedno isto predjelo, koje se sprema jednostavno i predstavlja ukusan i pikantan umak neponovljivog ukusa.
Sastojci:
- 500 gr tvrdog sira
- 200 gr kiselog mleka
- četvrt šoljice maslinovog ulja
- 1-2 ljute paprike
Priprema:
Očistite paprike od semenki i stavite ih u blender. Sameljite ih sitno.
Dodajte kiselo mleko i samo 2-3 puta blenderom promešajte smesu. Izmrvite sir i dodajte ga u smesu, pa ponovo blendajte.
Smesu prebacite u posudu i dodajte maslinovo ulje u ne tako jakom mlazu, uz neprestano mešanje špatulom, dok se maslinovo ulje ne upije u smesu.
Čuvajte tirosalatu u kutiji za hranu sa poklopcem u frižideru.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
"JA SAM TE PLATIO, MORAŠ DA PEVAŠ!" Konjević doživeo incident na romskom veselju
PEVAČ Šerif Konjević imao je incident o kojem se naširoko pisalo, kada je na jednoj romskoj svadbi navodno došlo do neprijatne situacije u kojoj su on i njegova koleginica Nadica Ademov napadnuti.
12. 01. 2025. u 10:49
Komentari (0)