OČI VAM SUZE DOK SEČETE LUK: Uz ova tri jednostavna trika to se više neće dešavati

Новости онлине

07. 10. 2024. u 17:46

Oči suze kada sečete luk, a većina jela podrazumeva upotrebu luka. Luk sadrži aminokiseline koje se zovu sulfoksidi, a kada ga isečete, one se ispuštaju. Pomoću ovih isprobanih trikova, nema više suza.

ОЧИ ВАМ СУЗЕ ДОК СЕЧЕТЕ ЛУК: Уз ова три једноставна трика то се више неће дешавати

Foto Shutterstock

1. Zamrznite luk

Stavite oljušteni luk u zamrzivač i izvadite ga kada budete želeli da ga sečete, neće vam suziti oči.

2. Potopite luk u hladnu vodu

Hladna vodena kupka hladi luk, što usporava proizvodnju hemikalija. Ova metoda pomaže, ali je manje efikasna nego metoda zamrzavanja.

3. Koristite vrlo oštar nož

Oštar nož čistije seče, pa se samim time ošteti manje teksture luka i oslobađa manje aminokiselina. 

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO SE DESILO PRVI PUT U ISTORIJI: Srpski košarkaši u Partizanu bez poena u večitom derbiju