RECEPT ZA PIVO OD ĐUMBIRA: Prirodno, veoma ukusno, a zbog svega i lekovito bezalkoholno piće
Pivo od đumbira je među popularnijim primenama ove izuzetno zdrave biljke, đumbir pomaže organizmu da uspostavi odličnu ravnotežu probavnog sistema, samim tim utiče i na dobar imunitet organizma. Možete ga napraviti kod kuće.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 1/2 šolje mlevenog ili rendanog đumbira
- oko 1 3/4 šolje vode
- šolja šećera (ili organskog meda kao zamena)
- 1/2 šolje gazirane vode
- nekoliko kapi limunovog soka
- kriške limuna za dekoraciju
Priprema:
Pomešajte mleveni đumbir i vodu u šerpi. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 10 minuta. Skinite sa vatre i procedite đumbir kroz sitno sito ili gazu u veliku činiju. Dodajte šećer (ili med) u tečnost đumbira i mešajte kašikom dok se ne rastvori. Pustite da se smeša ohladi na sobnu temperaturu. Posle toga umešajte gaziranu vodu i nekoliko kapi limunovog soka. Prebacite pivo od đumbira u čistu, hermetički zatvorenu posudu i ostavite u frižideru najmanje 4 sata ili dok se ne ohladi. Poslužite sa puno leda i kriški limuna za ukras.
(24sata.hr)
Preporučujemo

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)