RECEPT ZA PIVO OD ĐUMBIRA: Prirodno, veoma ukusno, a zbog svega i lekovito bezalkoholno piće
Pivo od đumbira je među popularnijim primenama ove izuzetno zdrave biljke, đumbir pomaže organizmu da uspostavi odličnu ravnotežu probavnog sistema, samim tim utiče i na dobar imunitet organizma. Možete ga napraviti kod kuće.
Sastojci:
- 1 1/2 šolje mlevenog ili rendanog đumbira
- oko 1 3/4 šolje vode
- šolja šećera (ili organskog meda kao zamena)
- 1/2 šolje gazirane vode
- nekoliko kapi limunovog soka
- kriške limuna za dekoraciju
Priprema:
Pomešajte mleveni đumbir i vodu u šerpi. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte 10 minuta. Skinite sa vatre i procedite đumbir kroz sitno sito ili gazu u veliku činiju. Dodajte šećer (ili med) u tečnost đumbira i mešajte kašikom dok se ne rastvori. Pustite da se smeša ohladi na sobnu temperaturu. Posle toga umešajte gaziranu vodu i nekoliko kapi limunovog soka. Prebacite pivo od đumbira u čistu, hermetički zatvorenu posudu i ostavite u frižideru najmanje 4 sata ili dok se ne ohladi. Poslužite sa puno leda i kriški limuna za ukras.
(24sata.hr)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POZNATI PEVAČ UMRO NA SCENI: Koncert prekinut zbog tragedije
BUGARSKI muzičar Kiril Maričkov preminuo je iznenada na sceni u petak uveče, javio je BNT.
12. 10. 2024. u 08:47
SIRSKI OBELODANIO NOVE PODATKE: Rusija rasporedila 50.000 vojnika u Kursk
RUSIJA je prebacila oko 50.000 vojnika u Kursku oblast, oslabivši svoju poziciju na frontu u Ukrajini, izjavio je glavnokomandujući Oružanih snaga Aleksandar Sirski.
11. 10. 2024. u 10:19
"VARALA SAM DUŠKA!": Karleuša priznala - "Nisam osećala ništa, čak ni olakšanje"
PEVAČICA Jelena Karleuša nedavno se razvela se od fudbalera Duška Tošića, s kojim ima dve ćerke Niku i Atinu. Nakon 17 godina potpisali su papire za sporazumni razvod braka, a sada je JK sve iznenadila kada je priznala u kom momentu je prevarila svog već sada bivšeg supruga.
11. 10. 2024. u 12:40
Komentari (0)