DOMAĆA POSNA PAŠTETA OD SOČIVA: Jednostavno se priprema i odličan je namaz za svaku priliku

Novosti online

18. 11. 2024. u 11:30

Danas vam predstavljamo recept za preukusni namaz od sočiva, koji sadrži visok udeo proteina, malo masti i kalorija te je fantastičan izbor za sve koji žele da povedu računa o svojoj ishrani ili za one koji poste.

ДОМАЋА ПОСНА ПАШТЕТА ОД СОЧИВА: Једноставно се припрема и одличан је намаз за сваку прилику

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 90 g sočiva
  • 30 g semena suncokreta
  • 100 g luka iseckanog na kockice
  • 2 čena belog luka, sitno iseckana
  • 3/4 kašičice đumbira, narendanog
  • 1 1/2 kašika maslinovog ulja
  • 1 1/4 kašičice kari praha

Priprema:

Za ovu paštetu, operite i ocedite sočivo, stavite u šerpu i prelijte vodom toliko da ga prekrije. Pustite da provri, a zatim smanjite vatru i kuvajte nepoklopljeno, dok sočivo ne omekša, oko 20 minuta. Ocediti i ostaviti na stranu.

U međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje u šerpi na srednjoj vatri. Pržite luk, beli luk, đumbir i kari u prahu 6-8 minuta, mešajući s vremena na vreme. Ostavite na stranu. Stavite mešavinu sočiva, semenki suncokreta i luka u blender. Mutite u blenderu nekoliko puta da biste sastojke pomešali u pastu. Prebacite paštetu u činiju i stavite u frižider na 1 do 2 sata. Servirajte i uživajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBIN MU PROMENIO ŽIVOT! Novak Đoković je izgovorio samo sedam reči i Nik Kirjos od tada više nije isti čovek