POSNA SLANA TORTA: Različiti slojevi i bogati ukusi nikoga ne ostavljaju ravnodušnim

Новости онлине

30. 11. 2024. u 07:00

POČEO je post i posne slave nam "kucaju na vrata", pa je to i više nego savršena prilika da pripremite ovu poslasticu na postan način.

ПОСНА СЛАНА ТОРТА:  Различити слојеви и богати укуси никога не остављају равнодушним

Foto: Printsskrin Jutjub/ Nandu Andrade

Recept za posnu slanu tortu je veoma jednostavan i oduzeće vam svega 20-ak minuta vremena. Pripremite ukućanima i gostima ovo fantastično predjelo i obogatite trpezu na jedan "šaren" način.

Sastojci:

  • pakovanje rozen kora
  • 3 kašike gustina
  • 250 g posnog majoneza
  • voda
  • 70 g posnog margarina
  • 300 g tunjevine
  • 400 g kukuruza šećerca ili jedna manja konzerva od 340 g
  • 5 kiselih kratavčića
  • 4 srednje šargarepe
  • 200 g rendanog posnog kačkavlja

Priprema:

U jednu šerpicu sipajte oko dva decilitara vode i zagrejte do ključanja. Kada proključa dodajte gustin, koji pre toga treba zasebno da umešate u činijicu sa vodom.

Sve vreme mešajte, dok se ne razbiju sve grudvice, a kroz par minuta će smesa već postati gusta i tada je sklonite sa vatre. Smesa brzo postane gusta, zato dobro pripazite da ne zagori. U fil dodajte margarin u mešajte dok se skroz ne rastopi.

Fil odložite da se skroz ohladi, a možete ga odložiti i u frižider na 10 minuta.

U tri činije odvojte tunjevinu, kukuruz i na kockice iseckanu šargarepu, a zatim im jednako dodajte fil i majonez.

U fil sa kukuruzom ili sa tunjevinom, po izboru, dodajte na kockice iseckane krastavčiće. Položite koru i premažite je slojem fila od kukuruza, pa je prekrijte korom. Drugi sloj može biti tunjevina, a treći sloj sa šargarepom.

Kada preklopite poslednjom korom, premažite je filom od majoneza i po želji je možete posuti posnim kačkavaljem. Tortu odložite u frižider da stoji barem tri sata.

(Ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEČUVENO! Evo šta Nikola Jokić doživeo u Denver nagetsima (VIDEO)