KAKO DA NAPRAVITE BELO KUVANO VINO: Simfonija ukusa za uživanje sa najdražima
Obično ljudi kuvaju crno, ali evo kao da skuvate belo vino. Belo kuvano vino je napitak koji će svojom aromom da ulepša praznike, a sasvim je drugačijeg ukusa od crnog vina.

Foto Shutterstock
Sastojci:
- 1 pomorandža
- 16 karanfilića
- 2 l belog vina
- 240 g šećera
- 120 ml soka od pomorandže
- 1 limun isečen
- 8 štapića cimeta, izlomljenih
- 14 celih semenki aleve paprike
- 6 mahuna kardamona, zgnječenih
Za serviranje:
- kriške limuna
- štapići cimeta
- svež muskatni oraščić
Priprema:
Kako biste napravili kuvano vino, pomorandžu izbodite karanfilićima i isecite je na pola. Sipajte vino, šećer i sok od pomorandže u šerpu. Nakon toga dodajte narandžu, limun isečen na kolutove i začine. Kuvajte na veoma laganoj vatri, povremeno mešajući, 20-30 minuta. Servirajte i uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

IDEALAN NAPITAK ZA HLADNE DANE: Kombinacija vina i cimeta će vas oboriti s nogu
02. 12. 2024. u 15:00

RECEPT ZA ŠERBET: Napitak koji će vas ugrejati, a možda i smiriti kašalj
06. 11. 2024. u 18:58

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (0)