POSNI ROLAT OD SPANAĆA: Fantastično predjelo za slavsku trpezu
Slani rolati su uvek dobro rešenje bilo da ih spremate ukućanima, ili za goste na slavi.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
Za koru:
- 150 g brašna
- 1/2 kašičice soli
- 1 kašičica praška za pecivo
- 200 g obarenog iseckanog spanaća
- 200 ml kisele vode
- 2 kašike ulja
Za fil:
- 200 g tunjevine
- 100 g posnog majoneza
Priprema:
Kako biste napravili ovaj rolat, skuvajte spanać i ostavite da se ohladi. Uključite rernu da se zagreje na 200 stepeni. U veću činiju sipajte brašno, dodajte so, prašak za pecivo, pa promešajte.
Ravnomerno rasporedite smesu i stavite da se peče 10-15 minuta. Kora je tanka, pa je brzo gotovo. Pečenu koru zajedno sa papirom uvijte u rolat i umotajte u vlažnu krpu. Ostavite da se hladi, a za to vreme pripremite fil. Tunjevinu ocedite od ulja, pa je sjedinite sa posnim majonezom. Odmotajte koru, lagano je odvojite od papira i namažite fil, pazeći da ne idete do ivice, kako fil ne bi curio. Ponovo urolajte koru sa filom i stavite u frižider bar na tri sata, da se sastojci lepo povežu. Ohlađen rolat isecite na kolutove i poslužite. Prijatno!
(stvarukusa)

"POJEDOH SE ŽIV, IZLUDE ME TO" Vučić o otvaranju auto-puta do Požege: To su već foliranja i glupiranja, krajnji rok do ponedeljka
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić govorio je iz Čačka o otvaranju auto-puta do Požege.
03. 07. 2025. u 11:49

"MOGLO BI UMRETI 4.500 LjUDI" Ova zemlja je najugroženija na Zapadnom Balkanu, hitan sastanak u SZO zbog vrućina u Evropi
JUŽNA Evropa suočava se sa žestokim toplotnim talasom - temperature prelaze 40 stepeni Celzijusa, a u španskoj pokrajini Uelva izmereno je rekordnih 46 stepeni, što je najviša junska temperatura u istoriji zemlje. Istovremeno, Italija, Grčka, Portugalija i Zapadni Balkan takođe beleže rekordne vrućine, praćene šumskim požarima i ljudskim žrtvama.
01. 07. 2025. u 11:45

NEMA KAMERA, RADARA, NI POLICIJE: U Srbiji uveden NOV NAČIN merenja brzine - kazne stižu na kućnu adresu
SISTEM koji funcioniše potpuno automatski.
03. 07. 2025. u 19:09
Komentari (0)