POSNI MAFINI SA LIMUNOM: Fantastična kombinacija ukusa
Bilo da postite ili samo brinete o svom zdravlju, obožavaćete ovaj recept za veganske mafine sa limunom kao alternativu za obične mafine. Osim što se prave bez jaja, a testo se savršeno diže i bez njih, umesto mlečnih sastojaka koristi se bademovo mleko, jabukovo sirće i maslinovo ulje.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 šolja bademovog mleka
- 1 kašičica jabukovog sirćeta
- 1¾ šolje brašna
- ½ šolje bademovog brašna
- 2½ kašičice praška za pecivo
- ¼ kašičice sode bikarbone za kuvanje
- 1/2 kašičica soli
- 1/2 šolje + 2 kašike kokosovog šećera
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 5 kašika limunovog soka
- 1 vanilin šećer
- 1 kašika čia semenki
Za glazuru:
- ½ šolje veganskog krem sira
- 3 kašike soka od limuna
- korica jednog limuna
- 2 kašike meda
- 1 kašičica sirupa od limuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i lagano nauljite pleh za mafine.
U maloj činiji pomešajte bademovo mleko i jabukovo sirće. Ostavite sa strane.
U velikoj činiji umutite brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
U srednjoj činiji umutite šećer, maslinovo ulje, limunovu koricu, limunov sok i vaniliju. Potom umešajte mešavinu bademovog mleka. Kombinujte mokre sastojke sa suvim sastojcima i mešajte dok se ne sjedine. Sipajte čia semenke. Prespite testo u kalupe za mafine i pecite oko 16 do 17 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu ne izađe čista. Ostavite mafine da se ohlade oko deset minuta u plehu, a zatim prebacite na rešetku da se završi hlađenje.
Napravite glazuru. Ručnim mikserom ili u procesoru za hranu izmešajte krem sir, limunov sok, med i limunovu koricu dok ne postane glatka. Stavite na ohlađene mafine i ukrasite čia semenkama i limunovom koricom.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

DRŽAVA ODREDILA OGROMAN POREZ ZA KUĆU ŽELjKA MITROVIĆA: Evo koliko mora da plaća
DRŽAVA je odredila ogroman porez za kuću Željka Mitrovića.
01. 04. 2025. u 14:12

PROCURIO POVERLjIVI DOKUMENT IZ PENTAGONA: Evropa nek se brani sama u slučaju ruskog napada, druga država je glavna pretnja
SUPROSTAVLjANjE ruskoj agresiji, nekada jedna od ključnih tačaka Nacionalne odbrambene strategije iz 2022. godine tokom administracije Džozefa Bajdena, tri godine kasnije više nije među najvažnijim prioritetima Sjedinjenih Američkih Država.
01. 04. 2025. u 12:17

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića
MARK Brnović je uvek ponosno isticao svoje poreklo, uostalom ćerke mu se zovu - Milena i Sofija.
31. 03. 2025. u 19:31
Komentari (0)