SVE O ČESNICI: Kada i kako se priprema, koje vrste postoje i zašto se stavlja novčić?
05. 01. 2025. u 07:00
Pravoslavni vernici Božić slave 7. januara, kada se porodica okuplja oko bogate trpeze i provodi dan u ljubavi i zahvalnosti. Ukoliko govorimo o hrani, česnica je nezaobilazni deo naše tradicije i lomi se za doručak.
Povezane vesti
NAJBOLJI RECEPT ZA BOŽIĆNU ČESNICU: Tradicionalna pogača se lomi rukama, svi traže paricu!
Božićna česnica može da se napravi na brojne načine, ali običaj je da se u nju stavi novčić umotan u foliju, zrna pasulja i kukuruza i komadić drena. U pitanju je slana pogača koja se lomi rukama i uz obrok na Božić jede umesto hleba.
06. 01. 2025. u 11:00 >> 08:26Novosti online
KAKO SE PRAVI VOJVOĐANSKA ČESNICA ZA BOŽIĆ: Slatka pita sa suvim grožđem i medom
Posle raskošnog božićnog ručka poslužite i vojvođansku česnicu, čuvenu slatku pitu sa suvim grožđem i medom. Običaji zavise od kraja do kraja, pa se tako u Vojvodini umesto pogače pravi slatka pita sa medom, orasima i suvim grožđem. Ukusom dosta podseća na baklavu, pa vam predlažemo da napravite vojvođansku česnicu kao kolač posle ručka.
06. 01. 2025. u 13:00Novosti online
Najnovije iz rubrike
BANANA SPLIT TORTA: Nepobediva poslastica kou svi obožavaju
Jednostavna i laka torta u kojoj će uživati svi članovi porodice.
09. 01. 2025. u 15:45Novosti online
PEKARSKI KROMPIR PO RECEPTU DŽEJMIJA OLIVERA: Hrskav i aromatičan prilog koji odlično ide uz sve vrste mesa (VIDEO)
Pekarski krompir po receptu Džejmija Olivera biće hrskav, zlatan i prepun arome.
09. 01. 2025. u 11:49Novosti online
RECEPT ZA NAJKREMASTIJI SPANAĆ: Ovako će biti ukusan i onima koji ga ne vole
Spanać poslužite uz jaje na oko ili krompir-pire.
09. 01. 2025. u 11:03Novosti online
NAPRAVITE DOMAĆE REZANCE ZA SUPU: Topla domaća supa najukusnija je uz domaće rezance
Za pravljenje ovih rezanaca ne treba vam mašina, već samo oštar nož.
09. 01. 2025. u 11:00Novosti online
PREDLOG ZA ODLIČAN RUČAK: Zapečene krmenadle sa krompirom
Krmenadle zapečene sa krompirom su pravo zimsko jelo, vrlo izdašno i aromatično.
09. 01. 2025. u 09:00Novosti online
Komentari (0)