ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
Rolat sa šunkom brzo je i jednostavno rešenje za ukusno predjelo, a uz lako prilagodljivo punjenje, savršen je za svaki ukus.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- jaja 4
- brašno 4 kašike
- prašak za pecivo 1 kesica
- pavlaka 2 kašike
- so prstohvat
- feta sir 250 gr
- 1 jogurt
- praška šunka 200 gr
Priprema:
Belanca odvojite od žumanaca i sa prstohvatom soli umutite u čvrst sneg.
Posebno umutite žumanca sa pavlakom pa u to dodajte belanca i polako promešajte.
Na kraju dodajte brašno u koje ste prethodno umešali prašak za pecivo pa sve promešajte varjačom.
Pripremljenu smesu razlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 20 minuta.
Pečenu koru uvijte u vlažnu krpu i ostavite da se ohladi.
Za to vreme umutite feta sir i jogurt, dodajte seckanu stišnjenu šunku i sve promešajte.
Koru razvite i premažite filom pa ponovo urolajte. Ostavite u frižider da se stegne. Neposredno pred služenje isecite na parčad.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

MISLITE NA NOVU GODINU I BOŽIĆ: Torta od mesa - Savršeno predjelo za svečanu trpezu
24. 12. 2024. u 13:00Novosti online

ZABORAVITE NA RUSKU I MIMOZU: Čuvena rumunska salata iz rerne, ovo svečano predjelo ukrasiće svaku trpezu (VIDEO)
19. 12. 2024. u 11:00Novosti online

POSNI ROLAT OD SPANAĆA: Fantastično predjelo za slavsku trpezu
16. 12. 2024. u 15:00

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)