PUNJENE KORPICE SAVRŠENO PREDJELO: Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan
Kod ovog recepta možete nadev da menjate i prilagođavata vašem ukusu.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
Za korpice:
- 300 g brašna
- 120 g putera
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica senfa
- 1 žumance
- 3 kašike mleka
Za fil:
- 100 g kiselih krastavaca
- 100 g obarene šargarepe
- 100 g kačkavalja
- 100 g stišnjene šunke
- 100 g šampinjona
- 100 ml majoneza
- 10 maslina bez koštica
Priprema:
Korpice: U činiji pomešajte brašno i so, dodajte iseckan puter i umesite mrvičasto testo. Dodajte žumance, senf i mleko, pa umesite glatko testo. Pokrijte činiju folijom i stavite u frižider na 20 minuta. Testo rastanjite oklagijom, pa čašom vadite krugove (veličina zavisi od kalupa za mafine). Obložite podmazane kalupe, izbockajte testo viljuškom na nekoliko mesta i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA POSNE PRŽENICE: Za super početak dana
03. 01. 2025. u 11:05Novosti online

ROLAT SA ŠUNKOM: Savršeno predjelo za svaku priliku
02. 01. 2025. u 13:00Novosti online

PILEĆA SALATA SA KIKIRIKIJEM I SUSAMOM ZA NOVOGODIŠNjU TRPEZU: Sa njom nema greške
31. 12. 2024. u 14:55Novosti online

RECEPT ZA RUSKU SALATU SA GOVEDINOM: Nezaobilazna na prazničnoj trpezi
01. 01. 2025. u 13:00Novosti online

"RECITE MI..." Tramp se nagnuo ka Porošenku, pa mu postavio pitanje koje ga je ostavilo u čudu
AMERIČKI lider Donald Tramp je tokom svog prvog predsedničkog mandata pitao bivšeg ukrajinskog lidera Petra Porošenka o tome da li je Krim Rusija.
13. 04. 2025. u 15:45

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

PRAVAC BEOGRAD: Hrvatski pevač posle hapšenja stigao u Srbiju - Mile Kekin došao dan posle skandala
MILE Kekin je uhapšen u petak ujutru, a posle ispitivanja u USKOK-u pušten je na slobodu, nakon što je izneo svoju odbranu.
12. 04. 2025. u 20:23
Komentari (0)