ISKORISTITE OSTATKE HRANE OD BOŽIĆA: Ne bacajte ništa, evo kako da napravite ukusne obroke
Pripremite skroz nova jela od ostataka hrane od Božića.
Salate
Ostatke mesa je najbolje iskoristiti u nekoj salati. Dodajte skuvanu žitaricu i povrće i dobićete kompletan obrok koji će vas zasititi. Salate od mesa i testenine uvek su fine, a možete im dodati neki začin ili npr. dresing od pavlake.
Palačinke
Jedan od super načina da iskoristite ostatke mesa su i punjene palačinke. Možete takođe iskoristiti ostatak namirnica poput šunke ili sira, usitniti meso i složiti ukusno punjenje za pohovane palačinke.
Slana pita
Treća ideja takođe vam daje mogućnost da iskoristite neke druge ostatke hrane i dodate povrće. Osnovni recept za slanu pitu napravite po izboru, a nadev možete složiti od omiljenih namirnica.
Složenac
Zapečeno u rerni s povrćem, meso će biti ukusno kao da nije stajalo par dana u frižideru. Na vrh narendajte sir koji će se rastopiti i dati sasvim nov ukus mesu.
Tortilje
Meso iseckajte, prethodno propržite malo luka pa dodajte npr. kukuruz i pasulj i pustite da se stvori fini sos. Punjenje će biti ukusno, a tortilje zagrejte na tiganju pre posluživanja.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NEODOLjIVO UKUSAN POČETAK DANA: Punjeni hleb sa sirom na italijanski način
08. 01. 2025. u 07:00
RECEPT ZA ČUVENU ROZEN TORTU: Poslastica koja odoleva vremenu - SAvršen slatkiš za Badnje veče
05. 01. 2025. u 15:00Novosti online
EVO KAKO TREBA DA IZGLEDA TRPEZA ZA BOŽIĆ: Stari običaj je da se na stolu nađe ovih 7 jela
06. 01. 2025. u 12:00Novosti online
PUNjENE KORPICE SAVRŠENO PREDJELO: Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan
07. 01. 2025. u 07:00Novosti online
TRAMP ZAPALIO SVET IZJAVOM: Ne mogu da isključim mogućnost upotrebe vojne sile!
NOVOIZABRANI predsednik SAD Donald Tramp izjavio je danas da ne može da isključi mogućnost upotrebe vojne sile ili ekonomske prinude, uključujući povećanje carina, kada je u pitanju preuzimanje kontrole nad Grenlandom i Panamskim kanalom.
07. 01. 2025. u 18:50
"OSVETA MAĐARSKOJ ZBOG PODRŠKE DONALDU TRAMPU" Sijarto oštro o sankcijama SAD-a Orbanovom šefu kabineta
MINISTAR spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto danas je kritikovao odluku Vašingtona da uvede sankcije šefu kabineta mađarskog premijera Viktora Orbana, Antalu Roganu, zbog sumnje da je umešan u korupciju u Mađarskoj.
07. 01. 2025. u 18:12
NIJE NI SLUTIO TRAGIČNU VEST: Memedović podelio sliku sa Miloradom dan pre njegove smrti (FOTO)
MILINKOVIĆ je otišao u crkvu na liturgiju gde mu je iznenada pozlilo.
07. 01. 2025. u 13:21
Komentari (0)