KOLIKO KVASCA IDE NA KILOGRAM BRAŠNA: Da vam svako testo savršeno naraste
Mnoge žene, posebno one koje nemaju puno iskustva u kuhinji muči pitanje koliko je potrebno staviti kvasca u testo kada želimo nešto da napravimo.
Naime, i previše i premalo kvasca kvari ukus, te pravljenje idealnog kiselog testa može da vam zada glavobolju. Ali, kada znate idealan odnos sastojaka, svi će vam tražiti recepte za ono što umesite. Prvo i najvažnije pravilo je da kvasac bude sobne temperature.
Svež kvasac
Na 1 kilogram brašna treba koristiti jednu celu kocku svežeg kvasca (42 grama). Svež kvasac se priprema tako što se izgnječi u šolju, doda se kašičica šećera, kašika brašna i malo mlakog mleka. Poklopljena smesa se ostavi da se diže desetak minuta da se dobije kvasac, koji se zatim umeša u testo.
Suvi kvasac
U 1 kilogram brašna dodajte dve kesice suvog kvasca (14 grama). Suvi kvasac se obično meša direktno sa brašnom, ali treba poštovati uputstva na pakovanju.
Sa druge strane, čak i neke iskusne domaćice ne znaju da sirće i jogurt, takođe, pomažu da testo ispadne savršeno. Jogurt čini da proizvodi od kvasca budu lakši i mekši, dok sirće ubrzava proces dizanja.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ISPROBAJTE RECEPT ZA DOMAĆE BUHTLE: Nakon serviranja će nestati u tren oka
08. 10. 2024. u 15:00
NAJBOLjI RECEPT ZA POSNE KROFNE: Lako se prave, a meke kao duša
16. 08. 2024. u 09:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
"JA SAM TE PLATIO, MORAŠ DA PEVAŠ!" Konjević doživeo incident na romskom veselju
PEVAČ Šerif Konjević imao je incident o kojem se naširoko pisalo, kada je na jednoj romskoj svadbi navodno došlo do neprijatne situacije u kojoj su on i njegova koleginica Nadica Ademov napadnuti.
12. 01. 2025. u 10:49
Komentari (0)