KIKIRIKI PUTER: Recept koji je bolji, zdraviji i jeftiniji od kupovnog

Jovana Vasić

21. 01. 2025. u 11:00

Sladak, orašast, kremast i hrskav, recept za puter od kikirikija sigurno će postati vaš novi omiljeni namaz. Sve što vam je potrebno je procesor za hranu i tri jednostavna sastojka.

КИКИРИКИ ПУТЕР: Рецепт који је бољи, здравији и јефтинији од куповног

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 šolja pečenog kikirikija
  • 1/4 šolje meda
  • 1/4 šolje kokosovog ulja ili bilo kog neutralnog ulja

Priprema:

Sipajte u procesor za hranu pečeni i neposoljeni kikiriki, a zatim ga izblendirajte dok ne postane mrvičast. Možda ćete morati par puta da ga sastružete sa ivica posude. Potom dospite med i nastavite da blendirate dok se masa ne zgusne i sjedini. Polako dosipajte ulje i nastavite da mešate. Ukoliko vam je smesa suviše gusta, dodajte još.

Kada dobijete kompaktnu masu sa kojom ste zadovoljni, prebacite kikiriki puter sa medom u teglu ili posudu u kojoj možete da ga čuvate na sobnoj temperaturi do četiri nedelje, ukoliko ga držite na hladnom mestu i dalje od direktne sunčeve svetlosti i izvora toplote. Namaz takođe možete da stavite u staklenu teglu i tako ga čuvate u frižideru do šest meseci.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOKTOR KOŠARKE, NIKOLA JOKIĆ: Srbinu niko ravan u jednom važnom statističkom parametru