PUNJENE PEČURKE: Lagano predjelo sa bogatim ukusom
Sveti Sava je slava koja okuplja porodicu i prijatelje u toploj i svečanoj atmosferi.

Foto: Shutterstock
Domaćini se trude da pripreme bogatu i raznovrsnu trpezu, poštujući tradicionalne običaje. Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na slavskoj trpezi.
Sastojci:
- 12 većih šampinjona
- 100 g krem sira
- 50 g pavlake
- 50 g narendanog kačkavalja
- 1 čen belog luka (sitno seckan ili rendan)
- Peršun (sitno seckan)
- So i biber po ukusu
Priprema:
Operite pečurke i pažljivo uklonite drške. Drške sitno naseckajte. Zagrejte rernu na 200 °C. Pomešajte krem sir, pavlaku, narendani kačkavalj, beli luk, peršun, so i biber u posudi dok ne dobijete glatku smesu.
Napunite svaku kapicu pečurke pripremljenim filom.
Poređajte pečurke u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite 15-20 minuta, dok pečurke ne omekšaju, a fil ne dobije zlatnu boju.
(trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SLANE KUGLICE SA ČVARCIMA: Savršeno predjelo za slavsku trpezu
19. 01. 2025. u 07:00Novosti online

RECEPT ZA SLANI ROLAT: Ukusna kombinacija pršute i sira
20. 01. 2025. u 07:00Novosti online

RUSKA SALATA: Omiljeni zimski recept, savršen i za praznične, ali i svakodnevne trpeze
15. 01. 2025. u 15:00Novosti online

PUNjENE KORPICE SAVRŠENO PREDJELO: Lako se prave, dekorativne su, a ukus je fantastičan
07. 01. 2025. u 07:00Novosti online

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)