KADA JEDNOM SPREMITE OVU PASTU, UVEK ĆETE JE PRAVITI: Popularni turski recept osvaja, a za pripremu je potrebno nekoliko minuta

Mina Izgarević

07. 02. 2025. u 09:00

VIRALNA turska pasta sa najboljim sosom je jelo koje ćete stalno da pravite.

КАДА ЈЕДНОМ СПРЕМИТЕ ОВУ ПАСТУ, УВЕК ЋЕТЕ ЈЕ ПРАВИТИ: Популарни турски рецепт осваја, а за припрему је потребно неколико минута

Foto: Free Images Pixabay

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 kašičica crnog luka u prahu, po ukusu
  • 1 kašičica paprike
  • so, po ukusu
  • 1 prstohvat bibera
  • 1 crni luk sitno isečen

Sos od jogurta:

  • 1,5 šoljice jogurta, običnog
  • ½ kašičice soli, po ukusu
  • 3 čena belog luka, mleveno

Puter sos:

  • 4 kašike putera
  • ½ kašičice slatke paprike ili manje

Dodatno:

350 g testenine

šaka čeri paradajza, presečenog na pola
seckani peršun, po ukusu

Foto: Free images Pixabay

 

Recept za viralnu tursku pastu:

Kako biste napravili ovu pastu u tiganju na jakoj vatri pržite mleveno meso bez ulja. Izlomite ga kašikom i dodajte so, biber, papriku i luk u prahu. Pržite nekoliko minuta, dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok meso ne porumeni.

Stavite na stranu, pa napravite sos od jogurta. Pomešajte običan jogurt sa belim lukom i solju. Probajte i prilagodite so po potrebi. Ostavite na stranu.

Potom napravite puter sos, tako što ćete u malom loncu na šporetu da istopite puter. Dodajte papriku i pržite oko minut. Skinite sa vatre. Skuvajte testeninu na šporetu prema uputstvu na pakovanju, u ključaloj slanoj vodi. Kada se testenina skuva, rasporedite je u činije sa sosom od jogurta, a zatim i mleveno meso.

Zatim dodajte prepolovljeni čeri paradajz i sitno seckani peršun. Na kraju prelijte puter sosom. Možda ćete želeti da napravite i najbolju pileću alfredo pastu.

(Stvar ukusa)

BONUS VIDEO - RAD NA SEBI JE IGRA Kako poboljšati kvalitet života? Boris Vuku #Ono pravo #ep.2

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILIONI, AVIONI! Rusija gleda i ne veruje: Dejan Stanković doveo transfer bombu!