KADA JEDNOM SPREMITE OVU PASTU, UVEK ĆETE JE PRAVITI: Popularni turski recept osvaja, a za pripremu je potrebno nekoliko minuta
VIRALNA turska pasta sa najboljim sosom je jelo koje ćete stalno da pravite.

Foto: Free Images Pixabay
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 kašičica crnog luka u prahu, po ukusu
- 1 kašičica paprike
- so, po ukusu
- 1 prstohvat bibera
- 1 crni luk sitno isečen
Sos od jogurta:
- 1,5 šoljice jogurta, običnog
- ½ kašičice soli, po ukusu
- 3 čena belog luka, mleveno
Puter sos:
- 4 kašike putera
- ½ kašičice slatke paprike ili manje
Dodatno:
350 g testenine
seckani peršun, po ukusu

Foto: Free images Pixabay
Recept za viralnu tursku pastu:
Kako biste napravili ovu pastu u tiganju na jakoj vatri pržite mleveno meso bez ulja. Izlomite ga kašikom i dodajte so, biber, papriku i luk u prahu. Pržite nekoliko minuta, dodajte sitno seckani crni luk i pržite dok meso ne porumeni.
Stavite na stranu, pa napravite sos od jogurta. Pomešajte običan jogurt sa belim lukom i solju. Probajte i prilagodite so po potrebi. Ostavite na stranu.
Potom napravite puter sos, tako što ćete u malom loncu na šporetu da istopite puter. Dodajte papriku i pržite oko minut. Skinite sa vatre. Skuvajte testeninu na šporetu prema uputstvu na pakovanju, u ključaloj slanoj vodi. Kada se testenina skuva, rasporedite je u činije sa sosom od jogurta, a zatim i mleveno meso.
Zatim dodajte prepolovljeni čeri paradajz i sitno seckani peršun. Na kraju prelijte puter sosom. Možda ćete želeti da napravite i najbolju pileću alfredo pastu.
(Stvar ukusa)
BONUS VIDEO - RAD NA SEBI JE IGRA Kako poboljšati kvalitet života? Boris Vuku #Ono pravo #ep.2
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PRSTE DA POLIŽETE: Pilav na turski način, sa suvim voćem i orašastim plodovima
05. 02. 2025. u 13:00

PEČENI KARFIOL S PESTO SOSOM OD RUKOLE I ORAHA: Zdrav ručak po receptu nutricioniste
05. 02. 2025. u 11:00

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)