NAJSOČNIJA VEČERA ZA CELU PORODICU: Nema ukusnije i izdašnije, a sprema se očas posla

Jovana Vasić

15. 02. 2025. u 13:00

Najbrža i najukusnija večera kada nemate puno vremena za pripremu.

НАЈСОЧНИЈА ВЕЧЕРА ЗА ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ: Нема укусније и издашније, а спрема се очас посла

Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Sastojci:

  • 400 g makarona

Fil:

  • 100 g dimljene slanine
  • 2 glavice crnog luka
  • 400 g mlevenog mesa
  • Začine po vašem ukusu i vrstu i količinu: so, suvi začin, biber, origano, par čena belog luka

Bešamel sos:

  • 50 g putera
  • 3 kašike brašna
  • 500 ml mleka
  • 250 ml neutralne pavlake
  • So, biber, beli luk

Priprema:

Skuvati makarone u slanoj vodi. Na ulju propržiti slaninu i crni luk, pa dodati mleveno meso. Zaćiniti. Propržiti i skloniti sa šporeta. U drugom tiganju spremiti bešamel sos: Rastopiti puter, dodati brašno i propržiti, pa dodati mleko i mešati da se razbiju grudvice. Dodati neutralnu pavlaku. Začiniti.

U pouljanoj posudi ređati makarone, bešamel fil od mlevenog mesa, bešamel, makarone, bešamel. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SEZONA SAJMA: Zaslužili ste povoljan odmor!