NAJSOČNIJA VEČERA ZA CELU PORODICU: Nema ukusnije i izdašnije, a sprema se očas posla
Najbrža i najukusnija večera kada nemate puno vremena za pripremu.

Foto: Printscreen Youtube/ Kuhinja Valentina Mašković
Sastojci:
- 400 g makarona
Fil:
- 100 g dimljene slanine
- 2 glavice crnog luka
- 400 g mlevenog mesa
- Začine po vašem ukusu i vrstu i količinu: so, suvi začin, biber, origano, par čena belog luka
Bešamel sos:
- 50 g putera
- 3 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 250 ml neutralne pavlake
- So, biber, beli luk
Priprema:
Skuvati makarone u slanoj vodi. Na ulju propržiti slaninu i crni luk, pa dodati mleveno meso. Zaćiniti. Propržiti i skloniti sa šporeta. U drugom tiganju spremiti bešamel sos: Rastopiti puter, dodati brašno i propržiti, pa dodati mleko i mešati da se razbiju grudvice. Dodati neutralnu pavlaku. Začiniti.
U pouljanoj posudi ređati makarone, bešamel fil od mlevenog mesa, bešamel, makarone, bešamel. Peći na 200 stepeni oko 20 minuta.
(still)
Preporučujemo

NIJE NI KUPILA KARTU, NA PLAŽI JOJ PONUDILI BESPLATNU VOŽNjU: Novi detalji tragične smrti Novosađanke u Budvi
TINEJDžERKA je, kako kaže njen blizak prijatelj, bila devojka puna života, imala je mnogo planova za budućnost, a tek je imala 19 godina, i ceo život je bio pred njom, a sada je čitava njena porodica zavijena u crno.
30. 05. 2025. u 14:42

UKRAJINA IZVELA JEDAN OD NAJVEĆIH NAPADA NA RUSIJU: Aerodromi u Moskvi zatvoreni, uništena važna fabrika (VIDEO)
UKRAJINA je tokom noći izvela jedan od najvećih napada dronovima od početka rata, gađajući više ciljeva na teritoriji Rusije. Zbog napada su moskovski aerodromi bili primorani da privremeno obustave rad, što je izazvalo haos u vazdušnom saobraćaju.
28. 05. 2025. u 09:45

RECEPT IMA 3 MILIONA PREGLEDA: Ovu pitu od jabuka iz 1894. godine nekada su smatrali najboljim slatkišem na svetu!
UPRKOS tome što im nisu bili dostupni mikseri i razni sastojci koji nas danas čekaju na svakom koraku, u prošlosti su se ljudi dovijali i uspevali da pripreme slasne deserte koji se pamte i danas.
03. 06. 2025. u 13:25
Komentari (0)