ROLAT BAJKA: Mekan i kremast slatkiš za celu porodicu
Svaka domaćica zna da se rolati prave brzo, a jedu još brže. Ovaj rolat je savršen za sve prilike.

Foto: Profimedia
Sastojci:
Za koru:
- jaja 4 komada
- žumance 1 komad
- šećer 70 g
- burbon vanilin šećer 1 kesica
- brašno 80 g
- prašak za pecivo na vrh noža
- mleveni orasi 50 g
Za fil:
- želatin 2 kesice
- voda 100 ml
- sir, mladi neslani 500 g
- šećer u prahu 100 g
- sok od limuna 50 ml
- rendana korica limuna 1 kašičica
- slatka pavlaka 300 ml
- džem od jagoda 300 g
- mleveni orasi 50 g
Priprema:
Stavite želatin da nabubri. Umutite žumanca sa šećerom i burbon vanilom, pa lagano umešajte brašno s praškom za pecivo i mlevene orahe. Sa malo soli umutite čvrst sneg od belanaca i umešajte ga u smesu od žumanaca. Testo ravnomerno nanesite preko pek-papira i pecite 20 minuta na 180 stepeni.
Dok se kora peče, umutite sir sa šećerom, dodajte sok i koricu limuna i otopljeni želatin. Umutite slatku pavlaku. Vruću koru premažite džemom, nanesite umućenu slatku pavlaku i na kraju krem od sira. Uvijte rolat i uvaljajte ga u mlevene orahe.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

RECEPT ZA RAFAELO ROLAT: Neodoljiva poslastica budi sva čula, kao stvorena za slavsku trpezu
19. 01. 2025. u 15:00Novosti online

ŽERBO ROLAT: Jedna od onih starinskih neodoljivih poslastica kojima je teško odoleti
12. 01. 2025. u 11:00Novosti online

NES ROLAT: Sočna poslastica i savršena kombinacija kafe i čokolade
02. 11. 2024. u 07:00

KREM ROLAT: Kolač koji se pravi lako, a oduševljava sve goste
19. 09. 2024. u 15:45

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)