ROLAT BAJKA: Mekan i kremast slatkiš za celu porodicu

Jovana Vasić

20. 02. 2025. u 13:00

Svaka domaćica zna da se rolati prave brzo, a jedu još brže. Ovaj rolat je savršen za sve prilike.

РОЛАТ БАЈКА: Мекан и кремаст слаткиш за целу породицу

Foto: Profimedia

Sastojci:

Za koru:

  • jaja 4 komada
  • žumance 1 komad
  • šećer 70 g
  • burbon vanilin šećer 1 kesica
  • brašno 80 g
  • prašak za pecivo na vrh noža
  • mleveni orasi 50 g

Za fil:

  • želatin 2 kesice
  • voda 100 ml
  • sir, mladi neslani 500 g
  • šećer u prahu 100 g
  • sok od limuna 50 ml
  • rendana korica limuna 1 kašičica
  • slatka pavlaka 300 ml
  • džem od jagoda 300 g
  • mleveni orasi 50 g

Priprema:

Stavite želatin da nabubri. Umutite žumanca sa šećerom i burbon vanilom, pa lagano umešajte brašno s praškom za pecivo i mlevene orahe. Sa malo soli umutite čvrst sneg od belanaca i umešajte ga u smesu od žumanaca. Testo ravnomerno nanesite preko pek-papira i pecite 20 minuta na 180 stepeni.

Dok se kora peče, umutite sir sa šećerom, dodajte sok i koricu limuna i otopljeni želatin. Umutite slatku pavlaku. Vruću koru premažite džemom, nanesite umućenu slatku pavlaku i na kraju krem od sira. Uvijte rolat i uvaljajte ga u mlevene orahe.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOŽIVITE SRBIJU, OTKRIJTE NJENE LEPOTE! Posetite štand Turističke organizacije Srbije jer vas ovo očekuje na sajmu turizma