RECEPT ZA DOMAĆI POSNI MAJONEZ: Uživajte u omiljenom namazu i u vreme posta

Jovana Vasić

14. 03. 2025. u 12:00

Možete da napravite vaš omiljeni preliv i u vreme posta, samo je potrebno da koristite malo drugačije sastojke. Dodajte kao prilog jelu i uživajte.

РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋИ ПОСНИ МАЈОНЕЗ: Уживајте у омиљеном намазу и у време поста

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 ml ulja
  • 200 ml sojinog mleka
  • 1 kašika senfa
  • sok od jednog limuna
  • so
  • biber

Priprema:

U činiju ili najbolje bi bilo teglu, sipajte ulje i sojino mleko, senf i sok od limuna. Štapnim mikserom mutite nekoliko minuta dok se sastojci ne sjedine i dok se sve lepo ne zgusne.

Potom, dodajte začine po ukusu i ponovo mutite da se začini raspodele po majonezu. Znaćete da je majonez gotov kada bude svetlo žute boje i kada dobije kremastu teksturu. Ovako pripremljen posni majonez možete koristiti za prelive, soseve ali i kao umak za grilovano povrće.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Yandex Srbija uvodi praćenje javnog prevoza uživo u Beogradu