LAGANA I ZDRAVA VEČERA: Napravite palenta štapiće
Recept za ukusne štapiće od palente, hrskavi spolja, mekani iznutra. Uz kombinaciju sa jogurtom biće savršeni obrok, koji možete i poneti gde god poželite.

foto Printscreen youtube
Sastojci:
- 1 šolja palente
- 4 šolje vode
- pola šolje rendanog parmezana
- 2 kašike putera
- so i biber po ukusu
- ulje za premazivanje
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i pustite da proključa. Dodajte so po ukusu.
Postepeno sipajte palentu u vrelu vodu, neprekidno mešajući kako biste izbegli grudvice.
Kuvajte palentu na srednjoj vatri, povremeno mešajući, dok ne postane gusta i počne da se odvaja od ivica šerpe, oko 15-20 minuta.
Sklonite šerpu sa vatre i dodajte puter i rendani parmezan. Mešajte dok se puter ne istopi i parmezan ne sjedini sa palentom. Dodajte biber po ukusu.
Prebacite palentu u pleh obložen papirom za pečenje i poravnajte je ravnomerno. Ostavite da se ohladi i stegne na sobnoj temperaturi, oko 30 minuta.
Kada se palenta stegne, isecite je na štapiće željene debljine.
Zagrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa. Premazujte štapiće od palente uljem i poređajte ih na pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite štapiće u prethodno zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta, ili dok ne postanu zlatno smeđi i hrskavi. Poslužite štapiće od palente tople uz neki umak po želji, kao što je paradajz sos ili kiselo mleko sa začinima.
(ona)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HRSKAVI ŠTAPIĆI OD KROMPIRA SA BELIM LUKOM I PARMEZANOM: Savršeno idu uz razna jela, a i sama po sebi su svojevrsni specijalitet
04. 03. 2025. u 08:00Jovana Vasić

NAJSOČNIJA VEČERA ZA CELU PORODICU: Nema ukusnije i izdašnije, a sprema se očas posla
15. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

BIVŠI AMERIČKI GENERAL O SPORAZUMU: Trampov plan je da se Ukrajina preda Rusiji
BIVŠI komandant američke vojske u Evropi, penzionisani general Ben Hodžes, izjavio je da Trampov plan za mir u Ukrajini znači njenu „predaju“ Rusiji.
18. 03. 2025. u 11:53

RODITELjI POGINULE DECE FORMIRALI ŽIVI ŠTIT: Ne dozvoljavaju da se tela odnesu na obdukciju
RODITELjI koji su u požaru izgubili svoju decu u diskoteci "Puls" u Kočanima ne dozvoljavaju da se tela nastradalih odnesu na dodatnu obdukciju u Skoplje, tražeći da im se odmah predaju kako bi pripremili sahrane, javlja Plusinfo.
16. 03. 2025. u 19:40

MARŠALOVA POSLEDNjA ŽELjA Unuk Joška otkrio: Tito bi živeo još najmanje PET godina da nije doneo jednu odluku
DOŽIVOTNI predsednik SFRJ Josip Broz Tito živeo bi još najmanje nekoliko godina da je pristao da mu slovenački doktori odseku nogu koju je već zahvatila gangrena.
18. 03. 2025. u 08:56
Komentari (0)