NAJUKUSNIJI RECEPT ZA POHOVANE TIKVICE: Tako jednostavno, a neodoljivo ukusno
Bilo da ih spremate kao prilog ili samostalni ručak ili večeru, ovo jelo će vas oduševiti.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- Tikvice 2 srednje
- Jaja 2
- Brašno 100 g
- Prezle 100 g
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- Ulje za prženje
Priprema:
Operite tikvice i isecite ih na tanke kolutove (oko 0.5 cm debljine). Posolite ih i ostavite da odstoje 10-15 minuta kako bi pustile vodu. Nakon toga ih obrišite papirnim ubrusom. U jednoj posudi umutite jaja sa malo soli i bibera. U drugu posudu stavite brašno. U treću posudu stavite prezle.
Uvaljajte svaki kolut tikvice prvo u brašno, zatim u jaja, i na kraju u prezle. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Pržite tikvice sa obe strane dok ne postanu zlatno-smeđe i hrskave (oko 2-3 minuta sa svake strane). Pohovane tikvice stavite na papirni ubrus da upije višak ulja. Poslužite toplo uz omiljeni sos ili kao prilog.
(superrecepti)
Preporučujemo

STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA: Papazjanija, oduševiće i one izbirljive
21. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

"NA STOLU SU RATNI PREDLOZI, BRISEL HOĆE RAT!" Orban se hitno javio iz Kopenhagena
MAĐARSKI premijer Viktor Orban naveo je iz Kopenhagena, gde učestvuje na samitu Evropske političke zajednice, da je situacija ozbiljna i da se na stolu nalaze, "otvoreni, ratno orijentisani predlozi".
02. 10. 2025. u 08:59

(MAPE) OVAKO ĆE SE KRETATI NEVREME U SRBIJI: Pogledajte iz časa u čas, stižu sneg i kiša (FOTO)
POGLEDAJTE kako će se ledeni oblak kretati nad Srbijom i koje krajeve kad pogađa nevreme. Danas i sutra oblačno sa kišom i hladno, osim na severozapadu Vojvodine gde će se zadržati suvo vreme, najavio je RHMZ.
02. 10. 2025. u 10:47

VEDRANA OGORČENA: "Pilić je bio hrišćanin! Sramota za Split, samo mrtav Pilić može biti - veliki Pilić"
HRVATSKI teniski as Nikola Pilić preminuo je u 87. godini života u Rijeci, a sahranjen je proteklog vikenda u Opatiji, gradu u kojem je proveo poslednje dane života.
02. 10. 2025. u 07:20
Komentari (0)