PIRE KROMPIR NA IRSKI NAČIN: Super prilog uz svaki ručak
Postoji mnogo načina da iskoristite krompir kao prilog, a ovaj je neodoljiv.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- batat 700 g
- so po ukusu
- maslac 85 g
- kupus 200 g
- mleko 100 ml
- mladi luk 1 vezica
- biber po ukusu
- so po ukusu
- orasi 70 g
Priprema:
Kupus narendajte ili isecite na tanke rezance, malo ga posolite i ostavite da odstoji dok spremate krompir. Oljušten krompir isecite na četvrtine, kuvajte ga na pari ili u posoljenoj vodi, pa ocedite, a zatim izgnječite u pire. Dodajte maslac i kupus, izmešajte i kuvajte na pari 10 minuta uz često mešanje. Za to vreme zagrejte mleko, pa u njega ubacite sitno iseckan mladi luk. Kratko prokuvajte, posolite i pobiberite i uz mešanje dodajte u smesu od krompira i kupusa. Lagano promešajte i pre služenja pospite krupno seckanim orasima.
(superrecepti)
Preporučujemo

PITANjE JE DANA KADA ĆE OTVORENO DA UBIJAJU NA ULICI Vučić: Zemlja nam je u velikoj opasnosti, banda vlada ulicama! Pobedićemo ovo zlo zajedno
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji iz Palate Srbija posle četiri dana uzastopnog blokaderskog divljanja i napada na objekte, policiju i građane. Poručio je da je pitanje dana kada će blokaderi da otvoreno ubijaju na ulici, jer im je samo to preostalo. Rekao je da će se u narednim danima činiti da se država povukla, a onda će pokazati svu svoju odlučnost i iskoristiti sva sredstva na raspolaganju da se vrati poredak i mir u zemlju. Sa narodom i građanima zajedno, pobedićemo ovo zlo, poručio je Vučić.
17. 08. 2025. u 12:14 >> 12:44

"SRAM VAS BILO ZA SVE ŠTO RADITE" Vučić sa prezirom odgovorio Žaklini Tatalović na dobacivanja i upadice
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na upadice i dobacivanja novinarki N1 Žaklini Tatalović.
17. 08. 2025. u 14:28

RAZVOD ANI TEŠKO PAO: Jedna fotografija je dokaz koliko PATI
NEKADAŠNjA teniserka Ana Ivanović, uhvaćena je na plaži u opuštenom izdanju, ali ono što je svima zapalo za oko jeste izbor knjige koju je držala u rukama.
18. 08. 2025. u 07:20
Komentari (0)