PIRE KROMPIR NA IRSKI NAČIN: Super prilog uz svaki ručak

Новости онлине

30. 03. 2025. u 10:00

Postoji mnogo načina da iskoristite krompir kao prilog, a ovaj je neodoljiv.

ПИРЕ КРОМПИР НА ИРСКИ НАЧИН: Супер прилог уз сваки ручак

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • batat 700 g
  • so po ukusu
  • maslac 85 g
  • kupus 200 g
  • mleko 100 ml
  • mladi luk 1 vezica
  • biber po ukusu
  • so po ukusu
  • orasi 70 g

Priprema:

Kupus narendajte ili isecite na tanke rezance, malo ga posolite i ostavite da odstoji dok spremate krompir. Oljušten krompir isecite na četvrtine, kuvajte ga na pari ili u posoljenoj vodi, pa ocedite, a zatim izgnječite u pire. Dodajte maslac i kupus, izmešajte i kuvajte na pari 10 minuta uz često mešanje. Za to vreme zagrejte mleko, pa u njega ubacite sitno iseckan mladi luk. Kratko prokuvajte, posolite i pobiberite i uz mešanje dodajte u smesu od krompira i kupusa. Lagano promešajte i pre služenja pospite krupno seckanim orasima.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEDAN RAKIJA, A DRUGI... Nećete verovati KAKO se zovu psi novog ambasadora SAD u Srbiji Marka Brnovića