USKRŠNJA JAJA SA OSLIKANOM GALAKSIJOM: Ovakav efekat se postiže sunđerom i temperama - pravo umetničko delo

Новости онлине

08. 04. 2025. u 08:30

Ove godine jaja ofarbajte na nesvakidašnji način.

УСКРШЊА ЈАЈА СА ОСЛИКАНОМ ГАЛАКСИЈОМ: Овакав ефекат се постиже сунђером и темперама - право уметничко дело

Foto: Printscreen/YT/Crafty Panda

Sastojci:

  • jaja 
  • plava tempera 
  • bela tempera 
  • crna tempera 
  • crvena boja 
  • ljubičasta tempera 
  • plava tempera 
  • četkica za zube 

Priprema:

Jaja skuvajte u plavoj boji, pa kada se osuše obrišite ubrusom. Na paletu sipajte belu, crnu, crvenu, ljubičastu i plavu temperu. Umočite sunđer u boju, pa tapkajte po jajetu. Tako uradite sa svakom bojom, ali crnu ostavite za kraj. Zatim uzmite staru četkicu za zube i umočite je u belu boju, pa poprskajte po jajetu da dobijete male tačkice. I za kraj, pazite da tokom sušenja jaja ne pokvarite šare. Preporučuje da jaja sušite tako što ćete da zabodete špenadle na stiropor, a zatim na njih stavite jaja.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE VESTI IZ TURSKE - TADIĆ NAPUŠTA MURINJA: Ali to nije sve...