KAKO DA JAJA NE POPUCAJU TOKOM KUVANJA: Saveti koje treba da imate u vidu pre farbanja
Ako želite da budete sigurni da jaja neće pući tokom kuvanja, onda isprobajte neku od ove 4 metode.

Foto: Shutterstock
Postoje razne tehnike bojenja, ali sem mašte i strpljenja, jako je bitno da su jaja koja se kuvaju cela. Ona sa pukotinama se neće lepo dekorisati, a kako bi bili sigurni da se to neće desiti, u nastavku teksta pročitajte 4 saveta koji će vam pomoći u tome. Možda deluju neobično, ali isprobani su i sigurno deluju.
Najbitnije pravilo je naravno da ne stavljate hladna jaja u toplu vodu, jer zbog temperaturne razlike ljuska sigurno puca. Takođe, nikada nemojte da kuvate na visokoj temperaturi ili da stavljate previše, a opet ni premalo jaja u šerpu. Jaja treba da pokrivaju dno.
A evo šta još možete da koristite kako bi sprečili pucanje:
Čačkalica
Pre zagrevanja vode u kojoj će se kuvati jaja, u nju ubacite nekoliko čačkalica.
Tanjir
Postavite tanjir naopako na dno posude u kojoj ćete kuvati, a zatim pažljivo stavite jaja na nju.
Sirće
Umesto soli u vodu možete da dodate i sirće.
Igla
Iglom možete da probušite jaje, ali vodite računa da rupa bude mala.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TRENDOVI FARBANjA USKRŠNjIH JAJA: Ova paleta boja dominira na društvenim mrežama
03. 04. 2025. u 18:56

EVO KAKO GRCI FARBANjU JAJA: Tehnika kako dobiti najintezivniju crvenu boju (VIDEO)
29. 03. 2025. u 17:54

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)