KAKO DA JAJA NE POPUCAJU TOKOM KUVANJA: Saveti koje treba da imate u vidu pre farbanja

Новости онлине

14. 04. 2025. u 08:30

Ako želite da budete sigurni da jaja neće pući tokom kuvanja, onda isprobajte neku od ove 4 metode.

КАКО ДА ЈАЈА НЕ ПОПУЦАЈУ ТОКОМ КУВАЊА: Савети које треба да имате у виду пре фарбања

Foto: Shutterstock

Postoje razne tehnike bojenja, ali sem mašte i strpljenja, jako je bitno da su jaja koja se kuvaju cela. Ona sa pukotinama se neće lepo dekorisati, a kako bi bili sigurni da se to neće desiti, u nastavku teksta pročitajte 4 saveta koji će vam pomoći u tome. Možda deluju neobično, ali isprobani su i sigurno deluju.

Najbitnije pravilo je naravno da ne stavljate hladna jaja u toplu vodu, jer zbog temperaturne razlike ljuska sigurno puca. Takođe, nikada nemojte da kuvate na visokoj temperaturi ili da stavljate previše, a opet ni premalo jaja u šerpu. Jaja treba da pokrivaju dno.

A evo šta još možete da koristite kako bi sprečili pucanje: 


Čačkalica

Pre zagrevanja vode u kojoj će se kuvati jaja, u nju ubacite nekoliko čačkalica. 

Tanjir

Postavite tanjir naopako na dno posude u kojoj ćete kuvati, a zatim pažljivo stavite jaja na nju.

Sirće

Umesto soli u vodu možete da dodate i sirće.

Igla

Iglom možete da probušite jaje, ali vodite računa da rupa bude mala. 

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Niko ne može da veruje šta su uradile sinhrone plivačice iz Ukrajine posle osvajanja medalja (VIDEO)