FARBANJE JAJA SALVETOM: Najlakša tehnika koju će obožavati i deca i odrasli
Jaja za Uskrs možete da ofarbate u duginim bojama, a samo su vam potrebne salvete i farba za jaja.

Foto: Printskrin
Sastojci:
- 6 jaja
- boje za hranu u različitim bojama (crvena, zelena, narandžasta, ljubičasta i žuta)
- 6 kašičica sirćeta
Priprema:
Kako biste ofarbali uskršnja jaja, prvo ih ostavite da se prilagodi temperaturi sobe, pa ih kuvajte u vodi 10 minuta. Kada se skuvaju, umotajte ih kao bombonu čvrsto u salvete, svako jaje u jednu salvetu. Poređajte ih na tanjir. Zatim pripremite farbu u odvojenim čašama. U svaku čašu ubacite drugu boju. Zatim u svaku čašu čašu dodajte 1 kašiku vruće vode, pa zatim po jednu kašiku sirćeta. Nakon toga u svaku čašu ubacite po jedan štapić za uši.
Koristeći jedan po jedan štapić za uši i boju, počnite da farbate jaja koja su umotana u salvetu, tako što ćete da farbate po dužini jajeta prvo jednom bojom, pa sledeću štraftu drugom bojom, i tako u krug. Tapkajte štapićima preko salveta i dobro natopite bojom. Pritisnite čvrsto rukama i prstima salvetu o jaje. Kako završite, poređajte ih na čisti beli ubrus, da stoje tako umotana i ofarbana. Ostavite da stoje oko pola sata tako umotana. Nakon pola sata počnite da skidate salvete sa jaja. Premažite ih uljem za sjaj i servirajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

TRENDOVI FARBANjA USKRŠNjIH JAJA: Ova paleta boja dominira na društvenim mrežama
03. 04. 2025. u 18:56

DžEJ DI VENS UDARIO NA ZELENSKOG: To što on radi je apsurdno
U INTERVJUU za internet portal UnHerd , američki potpredsednik Džej Di Vens nazvao je napade ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog na SAD „neproduktivnom retorikom“ i „apsurdnim“.
15. 04. 2025. u 10:27

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

"SINA SMO SAHRANILI U NIKŠIĆU" Željko Samardžić o najvećoj životnoj tragediji: "To je bila tuga za sve nas"
PEVAČ progovorio o bolnoj temi.
15. 04. 2025. u 10:18
Komentari (0)