FARBANJE JAJA SALVETOM: Najlakša tehnika koju će obožavati i deca i odrasli

Новости онлине

16. 04. 2025. u 10:00

Jaja za Uskrs možete da ofarbate u duginim bojama, a samo su vam potrebne salvete i farba za jaja.

ФАРБАЊЕ ЈАЈА САЛВЕТОМ: Најлакша техника коју ће обожавати и деца и одрасли

Foto: Printskrin

Sastojci:

  • 6 jaja
  • boje za hranu u različitim bojama (crvena, zelena, narandžasta, ljubičasta i žuta)
  • 6 kašičica sirćeta

Priprema:

Kako biste ofarbali uskršnja jaja, prvo ih ostavite da se prilagodi temperaturi sobe, pa ih kuvajte u vodi 10 minuta. Kada se skuvaju, umotajte ih kao bombonu čvrsto u salvete, svako jaje u jednu salvetu. Poređajte ih na tanjir. Zatim pripremite farbu u odvojenim čašama. U svaku čašu ubacite drugu boju. Zatim u svaku čašu čašu dodajte 1 kašiku vruće vode, pa zatim po jednu kašiku sirćeta. Nakon toga u svaku čašu ubacite po jedan štapić za uši.

Koristeći jedan po jedan štapić za uši i boju, počnite da farbate jaja koja su umotana u salvetu, tako što ćete da farbate po dužini jajeta prvo jednom bojom, pa sledeću štraftu drugom bojom, i tako u krug. Tapkajte štapićima preko salveta i dobro natopite bojom. Pritisnite čvrsto rukama i prstima salvetu o jaje. Kako završite, poređajte ih na čisti beli ubrus, da stoje tako umotana i ofarbana. Ostavite da stoje oko pola sata tako umotana. Nakon pola sata počnite da skidate salvete sa jaja. Premažite ih uljem za sjaj i servirajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ON JE OLIČENJE ZLA: Melinda Gejts otkrila mračnu stranu braka sa Bilom