SOK OD KOPRIVE: Recept za osvežavajući napitak pun vitamina

Новости онлине

18. 04. 2025. u 14:30

Domaći sokovi su uvek preporuka za podizanje imuniteta, a sok od koprive umnogome tome može pomoći. Recept za sok od koprive je onaj koji će vam uvek biti pri ruci i kojim ćete obradovati ukućane.

СОК ОД КОПРИВЕ: Рецепт за освежавајући напитак пун витамина

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 40 vrhova mlade koprive
  • 1 kg limuna
  • 4 l vode
  • 1 kesica limuntusa

Priprema:

Koprivu koju ste ubrali, dobro operite pod mlazom tople vode, pa je potom sameljite, prebacite u drugu posudu i ostavite sa strane.

Za to vreme, limun dobro operite, sa sve korom, isecite ga na manje delove, može i na četvrtine pa i njega sameljite. Kada i on bude gotov, dodajte ga u činiju sa samlevenom koprivom i prelijte vodom. Promešajte, dodajte limuntus, ponovo promešajte i pokrijte krpom. Ostavite sa strane, da odstoji 24 sata.

Posle navedenog vremena, tekućinu procedite i možete dodati šećer po ukusu. Ukoliko stavljate šećer, poželjno je da opet malo odstoji, nekoliko sati kako bi se šećer u soku od koprive istopio.

Kada se šećer otopi, sok od koprive je spreman da se služi, kao sirup. Sok od koprive je napravljen i spreman je za posluženje.

(ona)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠVAJNŠTAJGEROVA TV KOLEGINICA OBJAVILA: OČEKUJEM DETE! Cela Nemačka priča o razvodu Ane Ivanović i - ovome