HRSKAVA JAJA SA SLANINICOM: Idealan način da ih iskoristite posle Uskrsa
ZA ova punjena jaja treba samo malo više truda koji se apsolutno isplati.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- tvrdo kuvana jaja 8 komada
- jaje, nekuvano 1 komad
- brašno 3 kašike
- prezle 3 kašike
- listovi slanine 4 komada
Za nadev:
- kiseli krastavčići 3 komada
- majonez 3 kašike
- kisela pavlaka 4 kašike
- senf 1 kašičica
- kurkuma na vrh noža
- peršun po ukusu
- so i biber po ukusu
- ulje 1 kašika
Priprema:
Kuvana jaja prepolovite, izvadite žumanca. Svaku polovinu belanaca uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje, a zatim u krupnije prezle i kratko ispržite na vrelom ulju. Vadite na papirni ubrus da upiju višak masnoće i poređajte na tanjir za serviranje i posolite. Za nadev kisele krastavčiće isecite na kockice i ocedite ih od viška tečnosti. Pomešajte krastavčiće sa majonezom, pavlakom, propasiranim kuvanim žumancima i kurkumom. Pobiberite po ukusu i napunite pohovane polovine jaja. Slaninu pržite na teflonskom tiganju i kada postane hrskava izlomite je i pospite preko nadeva. Pospite sitno seckanim peršunom i servirajte.
(superrecepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

DEKORATIVNO I UKUSNO: Rolat od mesa sa jajima, ni najveći gurmani mu neće odoleti
22. 04. 2025. u 11:30

RULjA IZVUKLA BRITANCA IZ STANICE I ZAPALILA GA: Policija nije reagovala iz straha za sopstvenu bezbednost
BRITANSKI državljanin preminuo je od posledica teških opekotina nakon što ga je, prema navodima lokalnih medija, grupa ljudi izvukla iz policijske stanice i zapalila na ulici, javlja Skaj njuz.
22. 04. 2025. u 12:01

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

Halid Bešlić "težak" 13 miliona €, a živi od kirije - "uvalio" se u kredit
"SADA iznajmljujem sve i živim od kirije, tako je najbolje."
21. 04. 2025. u 18:56 >> 18:56
Komentari (0)