HRSKAVA JAJA SA SLANINICOM: Idealan način da ih iskoristite posle Uskrsa

Новости онлине

23. 04. 2025. u 07:00

ZA ova punjena jaja treba samo malo više truda koji se apsolutno isplati.

ХРСКАВА ЈАЈА СА СЛАНИНИЦОМ: Идеалан начин да их искористите после Ускрса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • tvrdo kuvana jaja 8 komada
  • jaje, nekuvano 1 komad
  • brašno 3 kašike
  • prezle 3 kašike
  • listovi slanine 4 komada

Za nadev:

  • kiseli krastavčići 3 komada
  • majonez 3 kašike
  • kisela pavlaka 4 kašike
  • senf 1 kašičica
  • kurkuma na vrh noža
  • peršun po ukusu
  • so i biber po ukusu
  • ulje 1 kašika

Priprema:

Kuvana jaja prepolovite, izvadite žumanca. Svaku polovinu belanaca uvaljajte u brašno, pa u umućeno jaje, a zatim u krupnije prezle i kratko ispržite na vrelom ulju. Vadite na papirni ubrus da upiju višak masnoće i poređajte na tanjir za serviranje i posolite. Za nadev kisele krastavčiće isecite na kockice i ocedite ih od viška tečnosti. Pomešajte krastavčiće sa majonezom, pavlakom, propasiranim kuvanim žumancima i kurkumom. Pobiberite po ukusu i napunite pohovane polovine jaja. Slaninu pržite na teflonskom tiganju i kada postane hrskava izlomite je i pospite preko nadeva. Pospite sitno seckanim peršunom i servirajte.

(superrecepti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALTA banka nastavlja akciju inkluzije i plemenitosti: Pokloni za mališane u Centru za socijalni rad u Šapcu