RECEPT ZA HLEB KOJI USPEVA SVIMA: Prvo se kuva, pa se peče, mekan kao duša

Новости онлине

28. 04. 2025. u 07:00

Ovaj hleb se priprema tako što se prvo kratko kuva, pa se tek onda peče i zato ima posebnu draž, obavezno ga isprobajte.

РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ КОЈИ УСПЕВА СВИМА: Прво се кува, па се пече, мекан као душа

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 ml vode
  • 1 ravna kašičica soli
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica suvog kvasca
  • 1 kašik ulja
  • 700 g brašna
  • crni i beli susam

Priprema:

U posudi pomešajte toplu vodu, šećer i kvasac, pa ostavite da se aktivira. Zatim sipajte ulje, šećer i brašno. Sve dobro sjedinite i umesite testo.
Pokrijte providnom folijom i krpom, pa ostavite na toplom nekih 40 minuta da nadođe.
Izvadite testo na pobrašnjenu površinu i malo ga pospite brašnom, pa ga kratko premesite.
Podelite na 4 jednaka dela i oblikujte loptice. Poređajte na dasku ili pleh, pokrijte i ostavite da odstoje još 20 minuta.
U šerpu sipajte vodu, pa je zagrejte i ubacite po dva hleba. Kratko kuvajte, pa hleb poređajte na pleh obložen pek papirom i zasecite na vrhu.
Pospite susamom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 30 minuta.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CEO DENVER U ŠOKU POSLE POBEDE! Zvezda kluba nije znala pravila, sad svi strepe od odluke NBA lige!