DOMAĆI KOLAGEN: Priprema je jednostavna, a i vrlo je ukusan

Новости онлине

29. 04. 2025. u 11:00

Prirodni kolagen iz domaće supe pomaže kod osteoporoze, podmlađuje kožu i štedi novac. Pogledajte recept koji je postao viralan.

ДОМАЋИ КОЛАГЕН: Припрема је једноставна, а и врло је укусан

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 šuplja juneća butna kost (sa malo mesa), ili pileće nogice
  • 3 šargarepe
  • 3 paškanata
  • 1 celer
  • 2 glavice luka
  • 2 čena belog luka
  • 2 lista lovora
  • 1 grančica ruzmarina
  • So i biber po ukusu​

Priprema:

Na tihu vatru ili u uređaj za sporo kuvanje (krčko) staviti kosku isečenu na pola, tako da je srž vidljiva. Dodati vodu do vrha uređaja. Kuvati 10 sati, jer uređaj ne dozvoljava isparavanje, pa količina vode ostaje ista. Nakon toga, izvaditi srž iz kosti, dodati povrće i kuvati još 4 sata. Procediti tečnost i sipati u teglice. Povrće se može jesti kao ručak.​

Kako se pije?

Ovaj bujon, bogat prirodnim kolagenom, piti svakodnevno po 100 ml. Pre konzumacije, samo ga zagrejati. Osećaj je prijatan, podseća na supu. Jednom nedeljno pripremiti ovu supu, menjajući vrste mesa, junetinu i piletinu u zavisnosti od dostupnosti u mesnici.​

Domaći kolagen je ne samo ekonomski povoljan, već i efikasan za kožu i kosti. Njegova redovna konzumacija može doprineti očuvanju mladalačkog izgleda i zdravlja.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

„GOSPODSKA ULICA” NA DORĆOLU – BORIS REŽAK I MARKO MILOŠEVIĆ PRIREDILI SPEKTAKL U FONDACIJI MOZZART