KAKO GRCI PRAVE PEKARSKI KROMPIR? Spremite ga ovako i biće ukusniji od mesa

Новости онлине

02. 05. 2025. u 11:00

NAČIN na koji Grci prave pekarski krompir učiniće ga još ukusnijim i primamljivijim za jelo, a odlično će se uz svako meso.

КАКО ГРЦИ ПРАВЕ ПЕКАРСКИ КРОМПИР? Спремите га овако и биће укуснији од меса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

1 kg krompira

60 ml maslinovog ulja
1,5 kašičica soli
1/2 kašičice mlevenog crnog bibera
1,5 kašičica sušenog origana
1/2 kašičice belog luka u prahu
60 ml soka od jednog limuna
1 veliki limun
60 ml pilećeg bujona

Za serviranje:

dodatne kriške limuna
svež origano ili peršun za ukrašavanje

Recept za pekarski krompir na grčki način:

Kako biste napravili krompir na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 160°C. Operite krompir i osušite ga. Presecite ga na pola po dužini, a zatim na kriške širine 2,5 cm.

Rasporedite isečeni krompir po posudi za pečenje dimenzija 23 x 33 cm. Dodajte preostale sastojke u posudu za pečenje i promešajte tako da krompir bude ravnomerno prekriven. Ravnomerno rasporedite krompir po posudi.

Pecite dok krompir ne omekša u sredini i ne postane blago hrskav po ivicama, mešajući ga svakih 30 minuta. Ovo bi trebalo da traje oko 1 sat i 15 minuta do 1 sat i 30 minuta ukupno. Servirajte dodatnim kriškama limuna i svežim začinskim biljem. Uživajte!

(Stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HAOS I DRAMA NA SABALENKINOM MEČU: Svađa. prozivke i na kraju odlazak bez rukovanja  (VIDEO)