LAKA, OSVEŽAVAJUĆA I UKUSNA: Pileća salata sa breskvama
LAGANA i osvežavajuća, a držaće vas dugo sitim.
Foto: Printskrin Youtube/Jacqueline Gomes Nutrition
Breskve joj daju poseban ukus, salata koja je odlična za letnje mesece ili kao deo lakog ručka/večere.
Potrebno je:
* 400 g pilećih prsa
* 3 kašike maslinovog ulja
* 4 breskve narezane na četvrtine
* 4 kašičice sirćeta po izboru
* 1 kašika meda
* 50 g seckanih oraha
* 110 g zelene salate
* 100 g kravljeg sira
* pola ljubičastog luka
* 1 seckani čili (po želji)
Priprema:
Na zagrejanom tiganju ispecite pileća prsa narezana na trakice. Onda ispecite breskve na malo ulja, pa ih začinite biberom. Pecite minut do dva sa svake strane. U posudi pomešajte ostatak maslinovog ulja, sirće, med i čili i prelijte salatu. Poređajte kriške piletine, luka i breskve, pa pospite sirom. Prelijte sokom od pečene piletine, pa dodajte seckane orahe.
Prijatno!
(Trpeza)
Preporučujemo
NAJMEKŠA JAGNjETINA NA SVETU: Sočni but, uživaćete u svakom zalogaju
09. 06. 2025. u 09:00
JAGNjETINA KOJOJ NEĆETE MOĆI DA ODOLITE: Zapečena sa kiselim mlekom
06. 06. 2025. u 07:00
NESTAĆE SA STOLA U SEKUNDI: Vrući hleb sa sirom i belim lukom (VIDEO)
08. 06. 2025. u 07:00
VITAMINSKI DODATAK UZ GLAVNO JELO: Prolećna salata sa jabukama i orasima
09. 06. 2025. u 11:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)