GOTOVA ZA POLA SATA! Pasta sa karamelizovanim lukom
AKO volite klasičnu francusku supu od luka, onda ćete obožavati ovu pastu!
Foto: Profimedia
Kremasta, bogata i puna ukusa - spoj karamelizovanog crnog luka, timijana, testenine i topljenog sira, savršeno za večeru uz čašu vina, kada želite nešto posebno, a jednostavno.
Sastojci:
* Penne pasta, 400 g
* Crni luk, 3-4 veće glavice
* Maslac, 3 kašike
* Maslinovo ulje, 1 kašika
* Sveži timijan, 1 grančica
* Pavlaka za kuvanje, 100 ml
* Goveđa ili povrtna supa, 100 ml
* Rendani kačkavalj, 100 g
* So i biber, po ukusu
Priprema:
Skuvajte testeninu u slanoj vodi prema uputstvu na pakovanju. Procedite i ostavite sa strane. Na srednje tihoj vatri u velikoj tiganju istopite maslac sa maslinovim uljem.
Dodajte seckani crni luk i karamelizujte ga polako, uz povremeno mešanje, oko 25-30 minuta, dok ne postane zlatno-smeđ i sladak.
Dodajte malo vode ako počne da se lepi. Kada je luk gotov, dodajte timijan, supu i pavlaku. Kuvajte još 5 minuta da se sos sjedini.
Umešajte kuvanu testeninu i rendani sir, promešajte dok se sir ne otopi i sve lepo sjedini. Po potrebi dodajte još soli i bibera. Poslužite toplo, po želji posuto još malo sira ili svežim timijanom.
Prijatno!
(Super recepti/Žena)
Preporučujemo
ŠTA SPREMAJU BRITANCI NA BALKANU: Specijalac održao sastanak sa vojim liderima Albanije, Crne Gore, BiH, Makedonije i Prištine
SPECIJALNI izaslanik Velike Britanije za Zapadni Balkan Karen Pirs organizovala je sastanak sa vojnim liderima Albanije, Crne Gore, Severne Makedonije, BiH i samoproglašenog Kosova, koje je predstavljao zamenik komandanta KBS-a general-major Enver Čikaći.
13. 11. 2025. u 15:48
ZELENSKI ALARMIRAO EVROPU: Rusija će pokrenuti veliku agresiju na kontinent, poznata i godina
UKRAJINSKI predsednik Volodimir Zelenski tvrdi da Rusija planira da pokrene veliku agresiju na evropskom kontinentu 2029. ili 2030. godine, navodeći da na to ukazuje povećana ruska proizvodnja oružja.
13. 11. 2025. u 10:54
PERSONA NON GRATA: "Tijana, šta će Tompson na tvom koncertu?"
"Pa, nikad se ne zna..."
12. 11. 2025. u 11:04
Komentari (0)