NAMAZ BOLJI OD DŽEMA: Domaći puter od kajsije

Новости онлајн

01. 08. 2025. u 07:05

PRIPREMA je jednostavna, a rezultat je nešto između džema i voćnog krema – pravo letnje otkrovenje.

НАМАЗ БОЉИ ОД ЏЕМА: Домаћи путер од кајсије

Foto: Jutjub/Printskrin/ Sanjeev Kapoor Khazana

Ako volite kajsije, a dosadili su vam klasični džemovi, ovaj puter od kajsije će vas oduševiti.

Sastojci (za jednu malu teglu):

* 300 g zrelih kajsija (bez koštica)
* 4 kašike javorovog sirupa
* Sok od pola limuna
* 4 zrna karanfilića ili 1/2 kašičice mlevenog karanfilića
* 100 g neslanog putera

Priprema:

Operite i očistite kajsije, pa ih isecite na manje komade. Stavite ih u šerpu sa javorovim sirupom, limunovim sokom i karanfilićem.Kuvajte na tihoj vatri 10–15 minuta dok voće ne omekša. 

Uklonite karanfilić ako ste koristili cela zrna. Štapnim mikserom ili u blenderu usitnite voće u glatki pire.

Vratite na vatru, dodajte puter i mešajte dok se ne istopi i sjedini sa voćem. Kuvajte još nekoliko minuta. Sipajte u sterilizovanu teglu i ostavite da se ohladi. Čuvajte u frižideru i potrošite u roku od 7–10 dana.

Kremast, osvežavajuć i pun voćnog ukusa, savršen je kao namaz za tost, palačinke ili dodatak kaši.

Probajte ! 👌

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN FENOMEN: Kako je vatra Svetog Ilije povezana sa Teslom?