KAKO SPREMITI PREUKUSNU SVINJETINU: Recept koji će vam uspeti iz prvog puta
Meso očistite od masnoće, operite i dobro osušite. Pomešajte sve začine, pa ih natrljajte na meso.

Foto: Profimedia
U vreloj masti u tiganju pecite meso oko dva minuta sa obe strane. Potom ga izvadite, umotajte u papir za pečenje natopljen mašću i stavite u pleh za pečenje. U istu mast stavite luk isečen na listove i sipajte pivo, sve promešajte pa prebacite u pleh u kome se već nalazi meso za pečenje.
Pecite u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta. Deset minuta pre nego što meso izvadite iz pleha, skinite papir i vratite da dobije hrskavu koricu. Pre sečenja ostavite da odstoji 30 minuta i pospite origanom, a služite uz prilog po želji i crveno vino.
Potrebno je:
- kg svinjskog vrata
- 250 ml tamnog piva
- kašičica suve majčine
- dušice
- kašičica
- suvog origana
- 50 g crvenog luka
- 1/2 kašičice bibera
- so
- 2 kašike mast

HRVATSKA DOBILA OPOMENU IZ EU: Imaju rok od dva meseca, inače idu na Evropski sud pravde
HRVATSKA je u oktobarskom paketu postupaka zbog povrede prava Evropske unije dobila jedno obrazloženo mišljenje i jednu službenu opomenu, piše hrvatski Indeks.
08. 10. 2025. u 14:28

BRITANCI U STRAHU: "Isplivali tajni dokumenti, Putin planira nuklearni napad na 32 lokacije u Evropi"
KAKO strahovi od pretnje koju Rusija predstavlja evropskoj bezbednosti nastavljaju da rastu, zabrinutost zbog šireg konflikta i nuklearnog oružja i dalje tinja. Vladimir Putin redovno maše "nuklearnim sabljama" od kako je Rusija u februaru 2022. napala Ukrajinu, upozoravajući Zapad zbog njegove podrške Kijevu, piše britanski Express.
08. 10. 2025. u 07:55

"ETO ME BRZO KOD TEBE, STARI MOJ" Halidova žena teško podnela vest o smrti pevača
SEJDA Bešlić teško je podnela smrt svog životnog saputnika Halida Bešlića, koji je premunuo u 72. godini života u Sarajevu. Kada su joj saopštili da je pevač preminuo, tužnim rečima je prokomnetarisala "Eto mene brzo kod tebe, stari moj", piše Kurir. Njene reči kidaju srce i dušu.
08. 10. 2025. u 07:47
Komentari (0)