KAKO SPREMITI PREUKUSNU SVINJETINU: Recept koji će vam uspeti iz prvog puta

Andrijana Nešić

13. 01. 2023. u 12:23

Meso očistite od masnoće, operite i dobro osušite. Pomešajte sve začine, pa ih natrljajte na meso.

КАКО СПРЕМИТИ ПРЕУКУСНУ СВИЊЕТИНУ: Рецепт који ће вам успети из првог пута

Foto: Profimedia

U vreloj masti u tiganju pecite meso oko dva minuta sa obe strane. Potom ga izvadite, umotajte u papir za pečenje natopljen mašću i stavite u pleh za pečenje. U istu mast stavite luk isečen na listove i sipajte pivo, sve promešajte pa prebacite u pleh u kome se već nalazi meso za pečenje.

Pecite u rerni na 180 stepeni oko 60 minuta. Deset minuta pre nego što meso izvadite iz pleha, skinite papir i vratite da dobije hrskavu koricu. Pre sečenja ostavite da odstoji 30 minuta i pospite origanom, a služite uz prilog po želji i crveno vino.

Potrebno je:

  • kg svinjskog vrata
  • 250 ml tamnog piva
  • kašičica suve majčine
  • dušice
  • kašičica
  • suvog origana
  • 50 g crvenog luka
  • 1/2 kašičice bibera
  • so
  • 2 kašike mast

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

DUGOROČNA VREMENSKA PROGNOZA DO KRAJA AVGUSTA: Tek nas čeka pakao i temperaturni rekordi - leto se ne predaje

NAJNOVIJA vremenska prognoza evopskih stručnjaka za avgust pokazuje prohladniji početak meseca u centralnim delovima Evrope, ali se već nagoveštava povratak suptropskog grebena i novog talasa vrelog vremena. Usled prisustva niskog pritiska na severu kontinenta, stvaraju se uslovi za novi toplotni talas koji će pogoditi veći deo Evrope, piše Severe Weather Europe.

04. 08. 2025. u 20:19

Komentari (0)

BOMBA U RUSIJI! Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitrović blizu dogovora da potpiše za omiljeni klub Vladimira Putina