PEČENA AROMATIČNA JAGNJETINA: Sočna i ukusna kao ispod sača!
Meso isecite na krupnije komade ili celo stavite u odgovarajuću tepsiju. U činiji ili čaši pomešajte ulje sa začinima i promešajte.

Foto: Profimedia
Dobijenom smesom premažite meso sa svih strana, tako da dobro upije. Pivo i bujon sipajte oko mesa, pa tepsiju pokrijte alu-folijom. Stavite jagnjetinu da se peče u rerni na 160 stepeni, oko tri sata.
Sklonite foliju, povećajte temperaturu na 180 stepeni, pa vratite meso da se dopeče još 20 minuta, sve dok ne uhvati braonkastu koricu. Ako je oko mesa ostala samo masnoća, sipajte bujon od povrća. Poslužite jagnjetinu uz pečeni krompir ili pirinač.
Potrebno je:
- oko 1,5 kg jagnjeće plećke, odnosno buta
- 330 ml piva
- kašičica nane
- kašičica selena
- so
- biber
- kašika aleve paprike
- 3 kašike maslinovog ulja
- kašičica majčine dušice
- 100 ml bujona

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

OBJAVLjEN SNIMAK UBISTVA U METROU IZ DRUGOG UGLA: Vidite ŠTA su radili putnici dok je lepa Irina izdisala (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
MUČNE scene iz SAD.
10. 09. 2025. u 19:43
Komentari (0)