SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
Stavite brašno sa malo soli u posudu, dodajte teleće meso isečeno na kockice, pa sve lepo promešajte.

Foto: Profimeda
Potom u šerpi sa ugrejanim uljem pržite meso dok ne dobije braon boju. U drugoj posudi takođe zagrejte ulje i 5-10 minuta pržite celer, luk, šargarepu i pečurke isečene na kriške, a krompir iseckan na kockice.
Zatim dodajte paradajz pire i sve promešajte, sipajte pivo, a nakon toga i bujon od povrća rastvoren u dve šolje tople vode. Ostavite da provri, pa dodajte meso i začinite začinima.
Poklopite šerpu i ostavite da se krčka sat. Potom skinite poklopac, pa otvoreno ostavite da se krčka još pola sata ili dok meso ne omekša. Pospite naseckanim peršunom i služite.
Potrebno je:
- 700 g telećeg mesa
- 800 g krompira
- 250 g pečuraka
- 3 šargarepe
- glavica crnog luka
- 4 stabljike celera
- 2 kašike brašna
- šareni biber
- so
- čubar
- peršun
- bujon od povrća
- korijander
- šolja piva
- 2 kašike paradajz pirea
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

HLADNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA: Hrskav slatkiš sa prelivom od čokolade (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:53

KINESKI RECEPT ZA HLEB NA PARI: Brze i ukusne pogačice (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:19

DOMAĆE KIFLICE SA SIROM: Recept koji će vas oduševiti (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:21 >> 07:28

VELIKA PROMENA U ŠKOLAMA U SRBIJI: Od danas ništa neće biti isto, odnosi se na roditelje
RODITELjI školaraca u Srbiji od danas dobijaju automatska zvučna obaveštenja kada nastavnik u elektronski dnevnik upiše izostanak deteta sa časa ili novu ocenu. Mada su deca godinama nalazila načine da ne kažu roditeljima baš sva dešavanja u školi, to sada više neće biti moguće.
17. 04. 2025. u 11:29

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO - KRAH BRAKA ANE IVANOVIĆ I BASTIJANA: Švajnštajger skinuo burmu (FOTO)
AKO se uopšte i sumnjalo u razvod Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera, sada dileme više nema.
18. 04. 2025. u 07:51
Komentari (6)