PIKANTNA REBARCA: Sva tajna je u marinadi
Sjedinite sve navedene sastojke i natopite rebra u marinadi. Ostavite ih u pokrivenoj posudi, u frižideru, da dobro upiju začine, najmanje dva sata.
Foto: Shutterstock
Nakon toga ocedite rebra od marinade i pecite ih na roštilju ili u rerni. Ukoliko izaberete prvi način, zagrejte roštilj i namažite rebra parčetom luka. Stavite rebra da se peku, okrećite ih često i svaki put namažite marinadom pomoću četke.
U drugom slučaju stavite marinirana rebra u posudu za pečenje, pokrijte folijom i pecite u zagrejanoj rerni, oko 70 minuta. Zatim skinite foliju i pecite još 20-30 minuta, dok lepo ne porumene. Rebra služite sa prilogom i salatom po izboru.
Potrebno je:
- 1 kg mesnatih svinjskih rebara
- 500 ml piva
- 2 kašike meda
- 50 ml soja sosa
- 2 kašike kečapa
- 1/2 kašičice čili paprike
- kašičica mlevene začinske paprike
- soli po ukusu
- sveže mleveni biber
Preporučujemo
POSTAN PESTO OD RUKOLE I AVOKADA: Kremast, osvežavajuć i drugačiji od klasičnog
22. 12. 2025. u 22:45
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (0)