MEDITERANSKE PASTE: Sa sosom "amatrićana"
Na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckan luk i očišćenu feferonku, dodajte slaninu iseckanu na kockice, pa propasiran beli luk.
Foto: Shutterstock
Sve još malo propržite, pa u to dodajte i čeri paradajz koji ste prethodno prepolovili. Dinstatajte na laganoj vatri oko 20 minuta, dodajte mediteranske začine, pobiberite i vrlo malo posolite.
Skuvajte testeninu u slanoj vodi "al dente", ocedite i ostavite malo vode u kojoj se kuvala. Sjedinite testeninu i sos, dodajte polovinu rendanog sira i, da bi pasta bila kremastija, još malo vode u kojoj se kuvala testenina. Na kraju pastu pospite rendanim sirom.
Potrebno je:
- 400-500 g špageta
- 1 crveni luk
- 1 čen belog luka
- 1 feferonka
- 250 g malo dimljene slaninice koja se prži
- 500 g čeri paradajza
- maslinovo ulje
- so, biber
- miks mediteranskih začinskih trava
- 80 g rendanog pekorina ili parmezana
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
KALINIĆ IZ ZATVORA "Ludost je bila ubiti Đinđića - imam dogovor i NEĆU da ga kršim, osim ako neko drugi progovori"
"TO SAMO idiot može da uradi i to premijera države. Van pameti!"
01. 11. 2025. u 22:07
Komentari (0)